آزمایش خون می‌تواند بیماری کبد چرب را پیش‌بینی کند

قند خون و دیابت

پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir ) آزمایش خون می‌تواند بیماری کبد چرب را پیش‌بینی کند
طبق نتایج یک مطالعه‌ی جدید، پزشکان می‌توانند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را تا ۱۶ سال پیش از بروز علائم به‌دقت پیش‌بینی کنند.
زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل است که حاصل جوشاندن و خشک کردن ریشه‌های آن می‌باشد. ماده مؤثر موجود در زردچوبه به نام کورکومین، به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی، نقش مهمی در بهبود وضعیت کبد چرب و کاهش تجمع چربی در سلول‌های کبدی دارد.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ محققان می‌گویند آزمایش خونی که به دنبال پنج پروتئین خاص در خون می‌گردد، می‌تواند بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD)، که بیشتر با عنوان بیماری کبد چرب شناخته می‌شود، را پیش‌بینی کند. قرار است این یافته‌ها در نشست هفته‌ی بیماری‌های گوارشی که به‌زودی در سن‌دیگو برگزار می‌شود، ارائه شود.

براساس گزارش محققان، این آزمایش پنج پروتئینی در پیش‌بینی بیماری کبد چرب با دقت ۸۴ درصدی در فاصله‌ی پنج سال از بروز بیماری و با دقت ۷۶ درصدی در فاصله‌ی ۱۶ سال پیش از تشخیص عمل کرده است.

دکتر «شییی یو»، پژوهشگر ارشد این مطالعه و پزشک مقیم گوارش در بیمارستان مردم استان گوانگدونگ در چین، در یک بیانیه‌ی خبری گفت:
«اغلب اوقات، افراد زمانی متوجه می‌شوند که در معرض خطر بیماری کبدی قرار دارند که دیگر تشخیص داده شده‌اند و با علائم بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.»
وی افزود:
«این حوزه به‌شدت به نشانگرهای زیستی مؤثر و مدل‌های پیش‌بینی‌کننده‌ی کارآمد نیاز دارد، و پژوهش ما نشان می‌دهد که پروتئین‌های پلاسمایی می‌توانند راهبردهای جدیدی برای پیش‌بینی و مداخله‌ی زودهنگام ارائه دهند.»

بیماری کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که چربی در کبد انباشته می‌شود و در نهایت می‌تواند باعث التهاب و زخم شود. محققان در توضیحات پس‌زمینه‌ای این مطالعه یادآور شدند که مبتلایان به این بیماری تا دو برابر بیشتر از افراد بدون بیماری کبد چرب در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند.

در این مطالعه، پژوهشگران نمونه‌های خون بیش از ۵۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در بانک اطلاعات زیستی بریتانیا (UK Biobank)، یک مطالعه‌ی بلندمدت تحقیقاتی سلامت در بریتانیا، را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دادند.

تیم تحقیقاتی بیش از ۲۷۰۰ پروتئین موجود در خون را غربالگری کرد و پنج پروتئین را شناسایی کرد که به‌عنوان علائم هشداردهنده‌ی اولیه‌ی بیماری کبد چرب ظاهر شدند.

افزودن سایر شاخص‌های خطر بیماری کبد چرب، مانند شاخص توده‌ی بدنی (BMI) و میزان فعالیت روزانه، دقت این آزمایش خون را بیشتر هم افزایش داد — به بیش از ۹۰ درصد در پیش‌بینی پنج ساله و ۸۲ درصد در پیش‌بینی ۱۶ ساله.

دکتر یو همچنین گفت:
«ما نتایج مشابهی را زمانی که این مدل پیش‌بینی را در گروه جداگانه‌ای از افراد در چین آزمایش کردیم، به دست آوردیم؛ که این امر استحکام مدل ما را بیشتر تأیید می‌کند و نشان می‌دهد که این روش می‌تواند در جمعیت‌های متنوع نیز مؤثر باشد.»

قرار است دکتر یو این یافته‌ها را در تاریخ ۴ مه ارائه کند.
شایان ذکر است که یافته‌هایی که در نشست‌های پزشکی ارائه می‌شوند، تا زمانی که در یک مجله‌ی معتبر علمی منتشر نشوند، مقدماتی تلقی می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *