مصوبات رفاهی مجلس برای معلمان، کارمندان، بازنشستگان

اخبار اقتصادی / نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به لایحه دوفوریتی متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری، مصوباتی برای رفاه معلمان، کارمندان، بازنشستگان و کارکنان نیروهای مسلح داشتند.
با تصویب مجلس، تمام معلمان طرح مهرآفرین در قانون رتبه بندی معلمان بدون برگزاری آزمون مجدد و الزام وزارت آموزش و پرورش به صدور کد شناسه از اول مهر سال ۱۴۰۱ مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان خواهند شد.
در جلسه علنی دیروز مجلس و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد لایحه دوفوریتی متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری (لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۱)، نمایندگان با پیشنهاد محمدحسن آصفری نماینده اراک در خصوص اصلاح ردیف ۹ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند: کلیه معلمان طرح مهرآفرین مشمول قانون رتبه بندی معلمان بدون برگزاری آزمون مجدد قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش ملزم به صدور کد شناسه از اول مهر سال ۱۴۰۱ برای آنها می‌باشد.

  • افزایش حقوق بازنشستگان کشوری تصویب شد
    نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی دیروز با افزایش حقوق بازنشستگان کشوری موافقت کردند. بر این اساس میزان افزایش حقوق این بازنشستگان ۹۰۰ هزار تومان بعلاوه ۵ درصد از حکم تعیین شد.
    نمایندگان در جریان رسیدگی به لایحه دوفوریتی متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری، ردیف ۲ این لایحه را تصویب کردند.
    در ردیف ۲ این لایحه آمده است:
    ۲-۱- حقوق مشمولین جزء ۲ بند “الف” تبصره ۱۲ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی، مبلغ ۹ میلیون ریال افزایش می‌یابد.
    تبصره – افرادی که پس از اجرای این قانون بازنشسته می‌شوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان، تاثیرمیزان ریالی افزایش مذکور در بند ۱ این قانون کمتر از افزایش ناشی از این جزء برای بازنشسته هم طبقه و دستگاه مشابه به علاوه افزایش سنواتی گردد، تا سقف مذکور مبلغ ترمیم را دریافت می‌نمایند.
    ۲-۲- علاوه بر مبلغ افزایش مندرج در جزء ۱-۲ این قانون، حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، پنج درصد نسبت به حکم حقوقی شهریور ۱۴۰۱ افزایش می‌یابد.
    در مصوبه دیگری و براساس لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۱، حق اولاد صد درصد و حق عائله مندی کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری ۵۰ درصد در راستای قانون حمایت از خانواده افزایش می‌یابد.
  • مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی ۳۰ درصد افزایش می‌یابد
    همچنین با تصویب مجلس، مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور به میزان ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.
    در ادامه جلسه علنی دیروز ردیف ۵ لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت درباره افزایش حقوق مددجویان کمیته امداد امام و بهزیستی را به تصویب رسید. براساس ردیف ۵ ماده واحده این لایحه؛ مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور به میزان ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.
  • حقوق نیروهای انتظامی و مسلح ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
    افزایش ۲۰ درصدی حقوق نیروهای انتظامی و مسلح در لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
    نمایندگان با پیشنهاد احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم مبنی بر افزایش ۲۰ درصدی حقوق نیروهای انتظامی و مسلح با ۱۶۴ رای موافق، ۲۹ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
    امیرآبادی فراهانی در جریان طرح پیشنهاد خود گفت: حقوق و مزایای نیروهای انتظامی و مسلح طبق تبصره ۳ ماده ۱۱۷ قانون خدمات کشوری باید ۲۰ درصد بیشتر از نیروهای لشگری و کشوری باشد، بنابراین آنها باید افزایش حقوق داشته باشند، چرا که حقوق این عزیزان از دیگر بخش‌های لشکری کمتر است، لذا حق آنهایی است که در مرزها مرزبانی می‌کنند، حقوقشان افزایش یابد.
    براساس این پیشنهاد، به ردیف ۱ ماده واحده لایحه مذکور عبارت “در اجرای این بند درخصوص نیروهای مسلح تبصره ۳ ماده ۱۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری اجرایی می‌شود” الحاق می‌شود.
    براساس ردیف ۱ اصلاح شده ماده واحده لایحه مذکور، ۳ هزار امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸/۷/۸۶ و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب ۱۳/۶/۷۰ و سایر مشمولین جزء ۱ بند “الف” تبصره ۱۲ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور (به استثنای مشمولان قانون کار) و معادل ریالی ۲۱۰ امتیاز برای اعضای هیات علمی و قضات، با عنوان ترمیم حقوق، به صورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج می‌شود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی می‌باشد. امتیاز مذکور برای افرادی که پس از تصویب این قانون در دستگاههای موضوع این بند بکارگیری می‌شوند، نیز اعمال می‌گردد. در اجرای این بند درخصوص نیروهای مسلح تبصره ۳ ماده ۱۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری اجرایی می‌شود
    تبصره: علاوه بر افزایش مندرج در این بند، حداکثر ۱۵ درصد به عنوان “فوق العاده جهش علمی بر مبنای عملکرد” به حقوق و مزایای مستمر اعضای هیات علمی غیربالینی دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاههای اجرائی، اضافه می‌شود.
  • اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی۲۰ درصد افزایش می‌یابد
    اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی در سال ۱۴۰۱ در راستای اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان لشگری و کشوری۲۰ درصد افزایش یافت.
    در ادامه جلسه علنی دیروز و در جریان بررسی لایحه دوفوریتی متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری با مفاد بند ۶ این لایحه موافقت کردند.
    مفاد بند ۶ به شرح زیر است: ‌۶- به دولت (سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه داده می‌شود اعتبارات هزینه‌ای دستگاههای اجرائی در سال ۱۴۰۱ را تا ۲۰ درصد و درسقف مصارف قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بابت اجرای این قانون افزایش دهد.
  • ۲۴۵ نماینده مجلس خواستار رفع مشکل مسکن روستاییان شدند
    ۲۴۵ نماینده مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکل مسکن روستاییان تاکید کردند و خواستار توجه دولت و اختصاص اعتبارات پیش‌بینی شده در قانون برای احیای بافت فرسوده در این مناطق و مقاوم‌سازی واحدهای آسیب‌پذیر روستایی شدند.
    نمایندگان در این نامه افزودند: با وجود توجه و رویکرد دولت به بحث احداث مسکن مقارن با تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در شهریور سال ۱۴۰۰ و همچنین تصویب افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی در صورت جلسه دوم شورای عالی مسکن مورخ ۲۵ آبان ۱۴۰۰ و تاکید رئیس جمهور بر لزوم و تسریع در پرداخت تسهیلات مذکور، متاسفانه عدم همراهی برخی مسئولان، دستیابی به اهداف پیش روی طرح نوسازی و بهسازی مسکن روستایی را دور از ذهن ساخته است.
    این نمایندگان در نامه خود یادآور شدند: به‌رغم اقدامات موجود در مصوبات مذکور، همچنان صدور تضمین‌نامه به دلیل مانع‌تراشی سازمان برنامه و بودجه کشور با تاخیر مواجه شده و با توجه به محدودیت‌های ساخت و ساز در فصول پاییز و زمستان موجب نارضایتی روستاییان و انباشت واحدهای نیمه تمام در این مناطق شده است.
    نمایندگان در نامه خود نوشتند: وزارت راه و شهرسازی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به منظور تسهیل روند اجرای طرح اقدام و اصلاح مصوبه مورد اشاره اقدام نموده است که اصلاحیه مذکور در جلسه مهرماه ۱۴۰۱ هیات وزیران مطرح و به دلیل مخالفت سازمان برنامه و بودجه کشور جهت طرح به کمیسیون اقتصادی ارجاع شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *