اخبار سیاسی / رئیس جمهور در هفتمین گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم به تشریح نتایج و دستاوردهای حضور خود در دو نشست مهم سران شانگهای و مجمع عمومی سازمان ملل و نیز تحلیل رخدادهای روزهای اخیر کشور و تاکید بر استقبال از نقد و اعتراض و عدم پذیرش آشوب و اغتشاش پرداخت.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی با تاکید بر اینکه آنچه که قابل تغییر نیست، ارزشها است والا روشها قابل تغییر است، خاطرنشان کرد: عدالت یک ارزش است، این قابل تغییر نیست. عدالت در همه جا خوب است، ظلم در همه جا بد است. اصلاح روشها به حسب زمان و مکان و مقاطع مختلف، قابل بحث است و اشکالی ندارد. در اصلاح روش اجرای قانون بحثی نیست و مدیران باید برای انجام وظیفه قانونی خودشان بهترین روشها را به کار بگیرند. لذا این بحث کاملا جای گفتگو دارد و هیچ اشکالی از این جهت ندارد.
رئیس جمهور در ادامه به حمایت و تاکید رهبر انقلاب بر استقرار کرسیهای آزاد اندیشی اشاره کرد و گفت: اگر کسی نظر مخالف در جایی دارد، اشکالی ندارد نظرش را بیان کند اما بیان کردن نظر غیر از اغتشاش است.
رئیسی با تاکید بر اینکه اعتراض و نقد یک خط فاصلی با اغتشاش دارد، اظهار داشت: ما باید زمینه هرگونه نظر مخالف، نقد، اعتراض را کاملا در مباحث باز بگذاریم، دولت هم حتما اعتماد میکند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعلام حمایت از فعالیت مراکز آزاداندیشی، مراکز گفتگو، مراکز نقد و اعتراض افزود: موضوعی که باید حتما از آن پرهیز داشت و باید همه نسبت به آن حساس باشند، این است که باید جلوی اغتشاش را گرفت.
رئیس جمهور تاکید کرد: آن چیزی که در جامعه به شدت نیازمندیم، وحدت و انسجام ملی است، زیرا دشمن انسجام ملی ما را هدف قرار داده و میخواهد فوتبالیست را در مقابل فوتبالیست، دانشجو را در مقابل دانشجو، کاسب را در مقابل کاسب، این روستا را در مقابل آن روستا، این شهر را در مقابل آن شهر قرار دهد.
رئیسی با تاکید براینکه ترفند دشمن ایجاد اختلاف و به هم زدن انسجام ملی است، افزود: امروز همه مردم ایران آگاه هستند که مهمترین مسئله راهبردی ما حفظ انسجام و وحدت ملی است و به هیچ عنوان نباید به دشمن اجازه داد که انسجام و وحدت ملی ما را مخدوش کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: اینکه بخواهند یکی را تحریک کنند، هنرمند را در مقابل هنرمند قرار دهند، یک رسانه را در مقابل یک رسانه قرار دهند، یک فوتبالیست را در مقابل فوتبالیست قرار دهند، یک دانشجو را در مقابل یک طلبه قرار دهند، یک طلبه را در مقابل یک دانشجو قرار دهند، این ترفند دشمن از قدیم هم بوده و امروز میخواهند این کار را بکنند.
رئیسی افزود: میخواهند درون خانوادهها اختلاف ایجاد کنند، میخواهند در مجموعه سازمانها و ادارات این اختلاف را ایجاد کنند. ما باید به هوش باشیم که الحمدالله همه ملت ما در این قضیه آگاه هستند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با قدردانی از مردم برای حضور در اجتماعات عظیم میلیونی در شهرها و روستاهای مختلف اظهار داشت: حضور مردم حضور بسیار خیرهکننده و عجیبی بود که باید خداوند متعال را شاکر بود و باید از مردم بابت آگاهی و این حضور سپاسگزاری کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: امروز انسجام ملی برای ما مهم است. انسجام در دانشگاه، انسجام در حوزه، انسجام در مدارس، انسجام در بازار، انسجام در همه اقشار و در همه حوزهها؛ از مسائل مهم ما ایجاد و حفظ این انسجام و وحدت ملی است و دشمن دقیقا این وحدت و انسجام ملی را هدف قرار داده است.
کشتهسازیهای دشمن با هدف برهم زدن وحدت و انسجام ملی است
رئیسی ادامه داد: بعضی از کشته سازیهایی که دشمن انجام میدهد در راستای به هم زدن این وحدت و انسجام ملی است. بنابراین امروز مسئله انسجام و وحدت ملی از مسائل بسیار مهم و پایهای کشور است که باید بر آن تاکید کرد تا دشمن مثل همیشه ناکام باشد.
رئیسی در پاسخ به این سوال که چه ظرفیت و بستری برای اعتراض قانونی وجود دارد، تصریح کرد: سوال خیلی خوبی است. عرض کردم در دانشگاه، حوزه، مراکز فرهنگی و علمی و دستگاههای اجرایی این موضوع میتواند صورت بگیرد، اما پیشنهادم این است که با الهام گرفتن از قانون اساسی و فرمایشات رهبری معظم انقلاب اسلامی که خودشان اصلا کرسیهای آزاداندیشی را در دانشگاهها مورد تاکید قرار دادند این محلها برای شنیدن سخن افرادی که نقد و اعتراض دارند ایجاد شود و در کنار آن صفشان از کسانی که میخواهند بلوا و آشوب ایجاد کنند و میخواهند امنیت جامعه را به خطر بیندازند جدا شود.
طرح اعتراضات در فضای غیرهیجانی حتما برای کشور مفید است
رئیس جمهور افزود: شخصی در دانشگاهی، حوزهای، مرکز علمی یا در یک مرکزی به عنوان مرکز گفتگو و نقد و اعتراض، حرف خود را مطرح میکند و عیبی هم ندارد که در یک یا چند رسانه نیز این مسائل بدور از فضای آلوده و جنجالی مطرح شود، نه اینکه فرض کنید زمانی که فضا هیجانی شده بحث صورت گیرد.
رئیسی خاطرنشان کرد: باورم این است وقتی فضا هیجانی نیست این کار میتواند به ثبات و آرامش کشور بسیار کمک کند.
وی وحدت و انسجام ملی را نیاز امروز کشور دانست و گفت: دشمن با ترفند ایجاد اختلاف میخواهد فوتبالیست را مقابل فوتبالیست، دانشجو را مقابل دانشجو، کاسب را مقابل کاسب، این روستا را مقابل آن روستا و این شهر را در مقابل آن شهر قرار دهد.
حجت الاسلام رئیسی در پاسخ به سوالی درباره حادثه رخ داده برای خانم مهسا امینی که همزمان با سفر وی به سمرقند در ازبکستان رخ داد و اقدامات انجام شده برای روشن شدن این موضوع اظهار داشت: اولین خبری که شنیدم در سمرقند بود. به من خبر دادند که این حادثه اتفاق افتاده و من همانجا با مسئولان تماس گرفتم و به وزیر کشور و بخشهای دیگر گفتم که با حساسیت این موضوع را دنبال کنید به نحوی که مشکلی ایجاد نکند.
رئیس جمهور با بیان اینکه پس از فوت خانم امینی با خانواده وی تماس گرفتم و با آنان همدردی کردم، افزود: به خانواده وی گفتم که این خبر نه برای من، برای هر ایرانی به دلیل اینکه ایران ما خانوادهمحور است و عاطفه میان خانوادههای ایرانی و مردم ما امر محوری است، متاثرکننده است.
رئیسی ادامه داد: همه از اینکه یک خانمی اینگونه فوت کرده است، متاثر میشوند و این نقطه مشترک همه است. به خانواده آن مرحومه گفتم که من این موضوع را حتماً دنبال میکنم؛ اگر قصوری و تقصیری در این قضیه شده باشد بدانید مورد پیگیری قرار میگیرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه پدر خانم امینی و عموی وی تلفنی به بنده ابراز محبت کردند و این اقدام را قوت قلبی دانستند، ادامه داد: پدر خانم امینی بعداً هم در مصاحبه اعلام کرد که این قولی که به من داده شد، باعث شد که مطمئن شویم که این موضوع پیگیری میشود.
وی با تاکید بر اینکه موضوع فوت خانم امینی در بخشهای مختلف دولت و مجلس در دست بررسی است و پزشکی قانونی نیز کار را دنبال کرده است، تصریح کرد: مساله فوت این خانم همه را متاثر کرد و در تاثر این واقعه هیچ تردیدی نیست؛ آنچه وظیفه دولت و وظیفه انسانی ماست اینکه موضوع را پیگیری کنیم.همانطور که به خانواده خانم امینی گفتم اصل ما در این قضیه شفافیت و اجرای عدالت است.
رئیسی با بیان اینکه در این قضیه باید نظر نهایی را دستگاه قضایی بدهد و اظهارنظر آنها از نظر حقوقی معتبر است، اطمینان داد: موضوع را پیگیری میکند تا مساله کاملا روشن شود.
وی در مورد زمان اعلام نظر پزشکی قانونی درباره علت مرگ خانم امینی گفت: در جلسه دیروز، در این باره از دوستان سوال کردم و گفتند ظرف چند روز آینده پزشکی قانونی نظر قطعی را اعلام میکند. ما هم دنبال آن هستیم که نظر اعلام شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این مدت اظهارنظرها، پیشنهادات و انتقاداتی ظرف این مدت در رسانهها، روزنامهها، فضای حقیقی و مجازی نسبت به روش اجرای قانون شده است، اظهار داشت: اصولاً نسبت به روش اجرای قانون یا نحوه انجام یک تصمیم یا یک فعل یا ترک فعل، نگاهها، نظرات و دیدگاهها مخالف و موافق مطرح میشود که نباید از آن وحشت داشت.
رئیسی با تاکید بر اینکه اشکالی ندارد که نسبت به روش اجرای قانون، افراد یا موسساتی نظرات مختلفی داشته باشند، تصریح کرد: بیان دیدگاهها در این رابطه میتواند به ارتقای کار کمک کند. به نظر من توجه مسئولان نسبت به این دیدگاهها برای اصلاح امور حتماً مثبت باشد و نباید محدود کرد.
رئیس جمهور افزود: این روشی که به عنوان اجرای قانون وجود دارد، ۱۰تا ۱۵ سال است که اجرا میشود و برای پارسال یا چند سال قبل نیست. اما چه اشکالی دارد که در این رابطه نظرات و دیدگاههای اصلاحی وجود داشته باشد؟ طبیعتاً باید از این نظرات و دیدگاهها کمک گرفته شود.
رئیسی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در ارتباط با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی در دانشگاهها و محافل علمی، تصریح کرد: چه اشکالی دارد که برای گفتوگو، نقد و حتی اعتراض نسبت به یک تصمیم مراکزی در دانشگاهها، موسسات علمی و محافل قرار دهیم. معتقدم این اتفاق به سلامت و ارتقای کار میتواند کمک جدی کند.
وی با بیان اینکه نقد و گفتوگو در مسائل مختلف در قانون اساسی دارای جایگاه است و میتواند به مسئولان در حوزههای تصمیمسازی و تصمیمگیری کمک کند، اظهار داشت: نکته دوم این است که از اینگونه گفتوگوها و نقدها میتوان به عنوان زمینهای برای اصلاح استفاده کرد.
باید حد فاصل بین اعتراض و اغتشاش مشخص شود
رئیس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه باید حد فاصل بین اعتراض و اغتشاش مشخص شود، اظهار داشت: یک وقت اعتراض، نقد و سخن مخالفی وجود دارد هیچ اشکالی ندارد، آنها باید شنیده شود و شنیدن آن هم به اصلاح امور کمک میکند، اما اغتشاش، بهم ریختن امنیت کشور، ایجاد هرج و مرج و تعدی به مال و جان مردم به هیچ عنوان در هیچ کجای این عالم نمیتواند قابل قبول باشد. تعرض به مال، جان، کسب و کار مردم و ایجاد اختلال در زندگی مردم اصلاً قابل قبول نیست.
مدافعان امنیت جدای از مردم نیستند
رئیسی در ادامه گفت: امروز مدافع امنیت این کشور از نیروی انتظامی گرفته تا نیروهای بسیج و سپاه شیرینترین و عزیزترین سرمایه که جانشان باشد، برای ایجاد امنیت، دفاع از جان و مال مردم، مقابله با قاچاقچیان در مرزها و تبهکاران کف دستشان گذاشتند و در این مسیر جانفشانی میکنند. اینها جدای از مردم نیستند، بلکه جزو مردم و حافظ امنیت جامعه هستند و تعرض و تعدی به اینها را هرگز مردم نمیتوانند تحمل کنند.
رئیس جمهور امنیت جان و مال مردم را خط قرمز جمهوری اسلامی عنوان کرد و افزود: به هیچ عنوان نمیشود اجازه داد و هیچ کس از آحاد مردم نیز این اجازه را نمیدهد که افرادی بخواهند با اغتشاش جامعه را بهم بزنند و امنیت جامعه را مختل کنند.
وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت آن است که ببینیم چه کسانی امروز به اغتشاش دامن میزنند؟ کشوری که کودکان بومی آنجا را زنده بگور کرده امروز مدافع حقوق بشرشده و مردم را به ایجاد اغتشاش در خیابانها دعوت میکند. کشوری که در ۲۸ هفته ۸۱ زن به دست پلیساش کشته شده و هیچ فردی ولو در حد یک کارشناس هم دلیل تضییع حقوق این زنان و چرایی کشته شدن آنها را بررسی نمیکند. آمریکائی که از سال ۲۰۱۵ هر ساله بیش از هزار نفر به دست پلیس آن کشته میشوند، امروز مدعی حقوق بشر شده و افراد گولخوردهای از میان مردم را تحریک میکند که امنیت جامعه را به خطر بیندازند، یا در رسانه هایشان رسما ایجاد ناامنی و اغتشاش و چگونه ساخت مواد منفجره را تعلیم میدهند که در هیج جای دنیا چنین اقداماتی پذیرفتنی نیست.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره شکست همه تلاشهای دشمنان در طول ۴۳ سال گذشته برای نابودی جمهوری اسلامی تصریح کرد: دشمنان ازهمان ابتدای شکلگیری جمهوری اسلامی اعلام میکردند که این نظام تا ۶ ماه دیگر از بین خواهد رفت، امروز قریب ۹۰ تا از آن ۶ ماهها میگذرد اما جمهوری اسلامی همچنن باقی است و کسانی که بدنبال نابودی این نظام بودند امروز کجا هستند؟
رئیسی گفت: امروز جمهوری اسلامی با پرچمی برافراشته، جزو قدرتمندترین کشورها است که در منطقه حرف اول را میزند و در جهان به جایگاه عزت و اقتدار ایران اذعان دارند.
وی در ادامه “تحریم” و “آشوب” را دو روی یک سکه عنوان کرد و گفت: مساله فوت خانم امینی حتما ازسوی دستگاههای مسئول رسیدگی خواهد شد اما قابل قبول نیست که عدهای به این بهانه در کشور آشوب و اغتشاش ایجاد کنند و امنیت مردم را به خطر بیاندازند.
اغتشاش از طرف هیچ کس قابل قبول نیست
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مساله اغتشاش از طرف هیچکس و با هیچ سلیقهای قابل قبول نیست، تاکید کرد: یک مساله خانم مرحومه امینی همه را متاثر کرد و همه معتقدند این قضیه باید معلوم و روشن شود؛ همه ما با هر سلیقه و هر نگاهی سیاسی تاکید داریم که باید این قضیه به صورت شفاف و عادلانه پیگیری شود.
رئیسی افزود: همه ملت ایران بر این نکته متفق هستند که امروز هرگونه آشوب و اغتشاش در کشور موجب سلب امنیت و تعدی به جان و مال مردم میشود. همه معتقدند امروز دشمنان انقلاب اسلامی میخواهند بر این موج سوار شوند و از موضوع سوء استفاده و اهداف خود را دنبال کرده و در کشور ناامنی ایجاد کنند.
رئیس جمهور افزود: همه بر این قضیه معتقدند که امروز هم گفت وگو، هم نقد و هم اعتراض امری است که در هر امری ممکن است در کشور وجود داشته باشد؛ اینها نکاتی است که توجه به آنها میتواند به سلامت امور در کشور کمک کند.
رئیسی تاکید کرد: امروز ملت ما و فرهیختگان کشور خوب میدانند که دشمنان سعادت ملت ایران را نمیخواهند. آنها بلوا و ناامنی را در کشور میخواهند.
رئیس جمهور ادامه داد: در این شرایط وظیفه ما این است که مسائل را خوب بشناسیم و بدانیم که دشمن دنبال چیست؟ دشمن دنبال این است که تولید در کشور نباشد. درس و بحث، ارتقای علم در کشور وجود نداشته باشد و کشور دچار توقف شود درحالی که ما رونق تولید را میخواهیم.
رئیسی ادامه داد: همه اساتید محترم دانشگاه، معلمان، همه دانشآموزان، دانشجویان، همه والدین عزیز، همه کارگران و کشاورزان، همه کسانی که فعال اقتصادی هستند، بدانند، امروز آنچه که دشمن را ناامید میکند حضور بانشاط در همه حوزههای کاری و مشارکت کردن و پیش بردن کشور است و این آن چیزی است که دشمن را ناامید میکند.
رئیس جمهور تاکید کرد: این به معنای توجه نکردن به مسائل نیست؛ حساسیت روی بعضی از مسائل داشتن این امر ناپسندی نیست شنیدن سخنی که حتی مخالف باشد، حتی نقد و اعتراض باشد، اشکالی ندارد.
رئیسی با تاکید بر اینکه باید آستانه تحمل را بالا برد اظهار داشت: معتقدم امروز، جامعه ما جامعه بانشاط و فهیمی است و نسبت به مسائل حساسیت دارد و این حساسیتها در جهت پیشرفت و ارتقای کشور است.
مساله مرحومه خانم امینی همه را متاثر کرد
رئیس جمهور در تکمیل این بخش از اظهارات خود گفت که مردم این بار هم ضدانقلاب و معاندان را نسبت به این قضیه ناکام گذاشتند زیرا آنها به دنبال آشوب و بلوا در کشور بودند. همانند فتنههایی که بارها و به هر بهانه ایی دیدیم. آنهایی که دلسوز ملت ایران نیستند و مردم هم آنها را میشناسند.
رئیسی این را هم گفت: کشوری که سلاح شیمیایی در اختیار صدام گذاشت، هیچ وقت کردستان و مناطق کردی ما آن روزها را فراموش نمیکنند و همین کشورهایی که امروز رسانههای خود را در اختیار اغتشاش قرار میدهند تا تردید در دلهای ملت ایجاد کنند، بدانند مردم اینها را و بلندگوهای دشمن را میشناسند.
رئیس جمهور تاکید کرد که مساله اغتشاش از طرف هیچکس و با هیچ سلیقهای قابل قبول نیست و مساله مرحومه خانم امینی همه را متاثر کرد و همه معتقدند این موضوع معلوم و روشن شود و همه ما با هر سلیقه و نگرش سیاسی باید این موضوع به صورت شفاف و عادلانه پیگیری شود و این قطعی است.
رئیسی این را هم گفت: همه ملت ایران با هرگونه آشوب و اغتشاش در کشور که سلب امنیت و تعدی به جان و مال مردم را به دنبال دارند مخالف و در عین حال معتقد هستند که دشمنان انقلاب اسلامی به دنبال موج سواری و سوء استفاده ابزاری برای دست یافتن به اهداف مورد نظر هستند. همه بر این اصل معتقدند که امروز هم گفت وگو، هم نقد و هم اعتراض امری است که در کشور وجود داشته باشد و حتماً به اینها توجه شود. البته اینها نکاتی است که توجه به آنها میتواند به سلامت امور در کشور کمک کند.
رئیس جمهور تصریح کرد که امروز ملت و فرهیختگان کشور میدانند، دشمنان سعادت ملت ایران را نمیخواهند. آنها به دنبال آشوب و ناامنی در کشور هستند و رسالت ما این است تا مسائل را خوب بشناسیم و بدانیم که دشمن دنبال این است که تولید در کشور نباشد، درس و بحث، ارتقاء علم در کشور وجود نداشته باشد و کشور دچار توقف شود. حال ما رونق تولید را میخواهیم.
رئیسی خطاب به همه استادان دانشگاه، معلمان، دانشآموزان، دانشجویان، والدین، کارگران و کشاورزان و همه فعال اقتصادی گفت که امیدوارانه بدانند امروز آنچه که دشمن را ناامید میکند حضور پرنشاط در حوزههای کاری، مشارکت و کشور را در مسیر توسعه قراردادن است و دشمن را ناامید میکند، البته به این معنا نیست که به مسائل توجه نشود، حساسیت روی بعضی از مسائل امر ناپسندی نیست حتی شنیدن سخنی که مخالف باشد یا حتی نقد و اعتراض ایرادی به آن وارد نیست.
مسئولان آستانه تحمل خود را برای شنیدن سخن مخالف بالا ببرند
رئیسی این را هم گفت که مسئولان هم باید آستانه تحمل خود را برای شنیدن سخن مخالف بالا ببرند. هرگونه گفتوگو در این رابطه برای اصلاح روشها هیچ اشکالی ندارد و مسئولان بهترین روش را باید برای اجرای قانون انتخاب کنند.
رئیس جمهور گفت که جامعه ما جامعه بانشاط و فهیمی است که نسبت به مسائل حساسیت دارد و این حساسیتها در جهت پیشرفت و ارتقاء کشور بسیار مبارک است.
رئیس جمهور در ادامه به دستاوردهای دو سفر اخیر به سمرقند برای شرکت در اجلاس شانگهای و سفر به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت و اظهار داشت: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای مساله و رویداد مهمی است.
رئیسی با بیان اینکه با عضویت کشورمان در سازمان همکاری شانگهای از نظر اقتصادی ایران به زیرساختهای اقتصادی آسیا متصل شد، تاکید کرد: اعضای شانگهای بخش قابل توجهی از جمعیت جهان را در خود جای داده است و این کشورها و بخش مهمی از اقتصاد جهان را در اختیار دارند.
جزئیاتی از دیدار با رئیس جمهور فرانسه
رئیس جمهور با اشاره به دیدارهای دوجانبه خود با سران برخی از کشورها و شرکت در نشستهای علمی و تخصصی با مدیران ارشد رسانهها و رهبران ادیان در آمریکا در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: در همه این نشستها مسائل مربوط به مواضع جمهوری اسلامی ایران مطرح بود. در این نشستها حتی به آنها مجال نقد کردن نیز دادم تا اگر نکتهای هست و یا اشکالی دارند پاسخ دهم تا معلوم شود کدام یک از مواضع منطقی است.
رئیسی در پاسخ به این پرسش که آیا در حواشی این سفر و یا ملاقاتهایی که شکل گرفته نکاتی مطرح شده که کمتر در خبرها منتشر شده باشد؟ اظهار داشت: در نشستی که با آقای مکرون داشتیم مباحث هستهای و دوجانبه مطرح و مروری بر آنچه که موضع جمهوری اسلامی بود و قبلا اعلام شده بود، داشتیم. اعلام کردیم که توافق عادلانه و خوب کاملا قابل دستیابی است و ما برای یک توافق خوب آمادگی داریم، لکن توافق باید عادلانه باشد.
رئیس جمهور در مورد جزئیات دیدار خود با رئیسجمهور فرانسه در نیویورک افزود: نکته محوری مورد تاکید ما این بود که آمریکاییها از این توافق خارج شدند و اروپاییها نیز به تعهدات خود عمل نکردند. آقای مکرون قبول داشتند که اروپاییها به تعهدات خودشان عمل نکردند. من گفتم این بار ما باید پایبندی به تعهدات را محور قرار دهیم. مواضع ما به نحوی بود که وی گفتند که میروم با آمریکاییها و اروپاییها صحبت میکنم و مواضع شما را برای آنها بیان خواهم کرد و خبر آن را به شما خواهم داد.
وی با تاکید بر ضمانت طرفهای غربی به جمهوری اسلامی برای رسیدن به یک توافق خوب، تصریح کرد: یک بار شاهد بودیم که آنها از برجام خارج شدند و به تعهدات خود عمل نکردند لذا نباید دوباره خودمان را گرفتار کنیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر مجری درباره اینکه در نشست با رئیسجمهور فرانسه، آیا مکرون درباره مسائل داخلی ایران اظهار نظر کرده بود؟ تصریح کرد: خیر، در این نشست بحثی در این مورد نشد و صرفا به شکل کلی درباره حقوق بشر اظهار نظری صورت گرفت که بنده در پاسخ به وی گفتم شما خوب میدانید که امروز در موضوع حقوق بشر ما در جایگاه مدعی قرار داریم و توجه به مسائل حقوق بشری نه به خاطر مواضع یا مطالبه شما بلکه در ذات جمهوری اسلامی است.
استانداردهای دوگانه غرب در موضوع حقوق بشر محل اشکال است
رئیسی در ادامه با اشاره به جزئیات نشست خود با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل افزود: در این نشست آقای دبیرکل، به ظرفیت بسیار بالای جمهوی اسلامی ایران برای حل بسیاری از مسائل بینالمللی و منطقهای معترف بود و ما هم در این زمینه اعلام آمادگی کردیم.
رئیس جمهور گفت: در این دیدار همچنین به وی گفتم اگر چه سازمان ملل در نیویورک قرار دارد اما این بدان معنا نیست که شما حتما باید تحت تاثیر قدرتهای بزرگ و آمریکا باشید و در نهایت تاکید کردم که آقای دبیرکل سعی کنید این سازمان، سازمان ملل باشد نه سازمان تحت تاثیر قدرتهای بزرگ.
رئیسی درباره ابتکارش در نشان دادن تصویر حاج قاسم سلیمانی در مجمع عمومی ملل متحد که بسیار مورد توجه محافل سیاسی و رسانهها قرار گرفت و پیام و هدف این ابتکار، گفت: میخواستم عرض کنم که موسس داعش آمریکاییها بودند، طبق اعتراف خودشان و آنچه که برخلاف همه موازین حقوق بشری بود به دست داعش و حامیان داعش اتفاق افتاد. قهرمان مبارزه با داعش و تروریسم حاج قاسم سلیمانی بود و کسی که قهرمان مبارزه با تروریسم بود، به دست آمریکاییها و به دست رئیسجمهور سابق آمریکا به شهادت رسید.
اجتماعات ضدانقلاب بیرمقتر از همیشه بود
رئیس جمهور درپاسخ به این سوال که همزمان با زمان سخنرانی شما در مجمع عمومی سازمان ملل که البته در ادوار گذشته سابقه داشته است، فراخوانهایی توسط ضدانقلاب و معاندان و دربرگزاری تجمعات مختلفی ارائه میشد و آیا شما از این موضوع مطلع بودید، توضیح داد که بله. فراخوانهای زیادی سرداده شد که هیچ اثربخشی در آن وجود نداشت یا اینکه بخواهد تردیدی در ما یا مخاطبان ما ایجاد کنند.
رئیسی ادامه داد: زمانی که سخنرانی من در مجمع عمومی سازمان ملل پایان یافت برخی گفتند که بعد از سخنرانی ۲ رئیسجمهور دیگر، نوبت سخنرانی جو بایدن رئیسجمهور آمریکاست که به طور طبیعی وقتی سخنرانی من در صحن سازمان ملل تمام میشد باید به محل استقرارمان باز میگشتیم. ما پس از سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل پیاده به هتل محل استقرار حرکت کردیم. برخی فکر میکردند ما این کار را نکنیم که برای ما اقدام راحتی بود و آنها هم فکر میکردند که با توجه به فراخوانها تحت تاثیر قرار میگیریم. اما معلوم شد اقدامات آنها مانند همیشه بیاثر و بیرمق است.
رئیس جمهور تصریح کرد: همواره در طول سالهایی که رئیسان جمهوری ایران نیوریورک سفر میکردند با این اجتماعات روبرو بودند اما به نظرم امسال درمقایسه با سالهای گذشته اجتماعاتشان بیرمقتر از همیشه بود و تنها با سر دادن وعدههای واهی به صحنه آمدند.