اخبار آموزش عالی / یک مشاور تحصیلی به کنکوریها توصیه کرد، برای انتخاب رشته اصولی با متخصصان مشورت کنند.
زهره بالاگبری در گفت و گو با ایسنا، عوامل موثر در انتخاب رشته کنکوریها را به دو دسته عوامل بیرونی و درونی تقسیم کرد و افزود: خانواده، افراد تاثیرگذار در زندگی فرد، دوستان، رسانهها و … از مهمترین عوامل بیرونی تاثیرگذار در انتخاب رشته کنکوریها بوده و علایق، توانمندیها، استعداد، ویژگیهای شخصیتی، اهداف و… هم از عوامل درونی موثر در انتخاب رشته کنکوریها هستند.
بالاگبری با بیان اینکه کنکوریها با در نظر گرفتن عوامل درونی و بیرونی در کنار توجه به رتبه خود میتوانند بهترین انتخاب رشته را داشته باشند، گفت: در نظر گرفتن رتبه داوطلب عامل تاثیرگذار در انتخاب رشته صحیح و در نهایت پذیرش در دانشگاه است، چون گاهی داوطلبان با انتخابهای هیجانی و بدون در نظر گرفتن رتبهشان، خود را از پذیرش در یک رشته تحصیلی خوب محروم میکنند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه بهترین انتخاب رشته برای کنکوریها انتخابی است که واقعبینانه بوده و در آن علاقهمندیهای فرد نیز در نظر گرفته شده باشد، تاکید کرد: کنکوری ها باید با اطلاع کافی در مورد ماهیت رشتههای تحصیلی، شرایط ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و آینده شغلی مرتبط با آن رشته، انتخاب رشته کنند.
این مشاور تحصیلی تاکید کرد: در انتخاب رشته باید شغلی که فرد در آن حس خوبی دارد مد نظر قرار گیرد، چون در این صورت است که می تواند خلاقیت بیشتری در شغل خود در آینده به خرج داده و در مسیر پیشرفت قرار بگیرد.
بالاگبری ادامه داد: کنکوریها برای انتخاب رشته همچنین باید نیازهای شغلی جامعه در آینده را نیز مد نظر قرار دهند و رشته ای برای ادامه تحصیل انتخاب نکنند که احتمال اشباع بودن آن در آینده زیاد است.
وی تاکید کرد: داوطلبان باید امکانات و محدودیتهای فردی و خانوادگی خود را هم در نظر داشته و با لحاظ کردن شرایط مالی و خانوادگی خود انتخاب رشته کنند تا بعدا از انتخابی که داشتهاند، پشیمان نشوند.
بالاگبری با بیان اینکه داوطلبان برای انتخاب رشته باید با افراد متخصص مشورت کنند، گفت: توصیه میشود کنکوریها صرفا با افراد متخصص مشورت کرده و از مراجعه به مراکز بدون مجوزی که با دریافت هزینههای گزاف انتخاب رشته آنها را بدون کمترین مشورت با خودشان انجام میدهند، صرف نظر کنند و آینده تحصیلی و شغلی خود را به مخاطره نیاندازند.
وی ادامه داد: دیده شده برخی مراکز و افراد بدون تخصص لازم صرفا کارنامه داوطلب را گرفته و بدون هیچ مشورتی با او برایش انتخابرشته می کنند که این سبک انتخاب رشته بدون توجه به علایق و توانمندیها و شرایط داوطلبان میتواند چالشهای زیادی را متوجه آینده تحصیلی و شغلی آنها کند.
این مشاور تحصیلی با توصیه به داوطلبان برای مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته، گفت: داوطلبان باید با اطلاع در مورد رشتههای دانشگاهی و بازار کار آنها انتخاب رشته کنند.
وی همچنین از داوطلبانی که قصد انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان و دیگر مراکز آموزش عالی را دارند، خواست شرایط آن دانشگاهها را مطالعه کرده و در انتخاب رشته مد نظر قرار دهند.
وی همراهی پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده و استفاده از تجربیات آنها را نیز مرجع مهمی برای انتخاب رشته صحیح داوطلبان عنوان و تاکید کرد: پدر و مادر و سایر اعضاء خانواده با شناخت دقیق از روحیات داوطلب، میتوانند او را در انتخاب رشته بهتر یاری دهند.