امام جمعه اصفهان: گشت ارشاد با قدرت کارش را شروع کند

اخبار اجتماعی / جماران: عضو مجلس خبرگان رهبری در خصوص نحوه مبارزه با بی حجابی گفت: من با اصل جریمه پولی موافق نیستم. نیازی هم به این کار نیست؛ به خصوص با توجه به این‌که همه اموراتی که می‌خواهند جریمه بکنند مثلا مجوزشان‌ و کارکردشان، همه دست دولت است و می‌توانند مجوزها را لغو کنند یا برای چندوقت و یا اگر حریف نشدند برای همیشه. مرحله اول، مرحله دوم و بعد مرحله سوم لغو کنند.

مشروح گفت و گوبا آیت‌الله یوسف طباطبایی نژاد امام جمعه اصفهان در پی می آید:

علاقه‌مندیم نظر شما را درباره لایحه جدید حجاب و عفاف و مخصوصا درباره جرائم سنگین و متعدد و پیچیده‌ای که در این لایحه برای بی‌حجابی وضع شده، جویا شویم.

نظر من نه درباره لایحه بلکه اصل بی‌حجابی این‌ است که اولین قدم را دولت‌ها و دولت فعلی باید بردارد. در رابطه با خود ادارات. یعنی مسئولیت حجاب کارمندان و همین‌طور مراجعه کنندگان را به عهده رئیس اداره بگذارند خیلی از مسائل حل می‌شود. یعنی ابتدا خود کسانی که پرسنل هستند لباس خاصی داشته باشند تا اینکه حجاب اسلامی را مراعات کنند.

اگر مسولی در این‌باره به وظیفه‌اش عمل نکرد درباره او تصمیم گیری شود یا مسئول آن اداره را جا‌به‌جا کنند و یا درجه‌اش را پایین بیاورند.

می‌توانند کارهایی بکنند که مسئله پول و جریمه در کار نباشد. بالاخره باید به کارکنان بگویند که در اداره با این لباس و یا با این فرم بیایید. این خیلی از کارها را حل می‌کند.

در رابطه با کسبه من با این موضوع [پول] را موافق نیستم. می‌توانند راه‌های دیگری را برای جریمه آن کاسب در نظر بگیرند. به کسانی که می‌آیند از کاسب خرید کنند که نمی‌توانیم بگوییم نیایید.

کسبه‌ای که یک دختر و یا یک خانم را کنار خودشان گذاشتند و کار می‌کنند به هیچ‌وجه نباید مجوز این کار را داشته باشند حتی اگر بگویند خواهرم هست چون بالاخره نمی‌توانند جلوی کار را بگیرند. این اصلا کار درستی نیست که یک خانم و آقا که گاهی اصلا محرم نیستند در یک مغازه با هم کار می‌کنند این یک کار بسیار غلطی هست. مجوزها را باید جمع بکنند. اگر کاسبی خانمی را کنار خودش آورد تا کار بکند باید جریمه شود و اگر مجوز هم ندارد که ندارند و یا اینکه نباید به آن‌ها مجوز داد و یا اگر مجوز دارند باید مجوز آن‌ها را لغو بکنند. از اینجا شروع کنند و ببینند که چه مسائلی پیش می‌آید.

ما اول می‌رویم سراغ کسانی که در خیابان هستند. اینها با تذکر، و با خواستنشان و صحبت کردنشان و با گشت ارشاد حل می‌شود.

به نظر من باید گشت ارشاد حتما بدون هیچ واهمه‌ای از خارج و یا از گفته‌های دیگران، باید کارش را شروع بکنند. مسائل حل می‌شوند بدون اینکه جریمه مالی بخواهند بکنند. کسبه‌ها مجوزشان دست دولت است. ادارات وجودشان وابسته به دولت است و اگر حرفی بهشان بزنند باید اطاعت بکنند و الا کنارشون بگذارند و مجوزشان را لغو بکنند. اینها را به راحتی می‌شود انجام داد. اما به یک کاسب چه بگوییم؟ بگوییم اگر کسی در مغازه آمد و چادر یا روسری نداشت تو را جریمه می‌کنیم؟ در خیابان دارد راه می‌رود و آمده تا چیزی بخرد. این‌که مغازه‌دار مشتری را رد بکند و بگوید به تو چیزی نمی‌دهیم چون حجاب نداری، خیلی درگیری پیش می‌آید. بعضی‌ها واقعا می‌خواهند که درگیری شود. آنها نمی‌توانند این‌جوری کار را حل بکنند و بالاخره باید گشت ارشاد کار را انجام دهد. اصل جریمه پولی به نظر من کاری از دستش برنمی‌آید. جریمه پولی نتیجه نمی‌دهد و به صحبت‌هایی که در خارج اتفاق می‌افتد و می‌گویند که این‌ها پولشان کم شده و می‌خواهند پول بگیرند و به خیلی از حرف‌هایی که زده می‌شود دامن می‌زند.

رگ‌حیات همه مغازه‌دارها و ادارات دست خود دولت است.
اصلا خیلی از موسسات آموزشی و مراکز در اختیار دولت است.

بله، همه این‌ها دست دولت است و می‌توانند با دستورالعمل به ادارات و مراکزی که وجودشان در دست دولت است. مسئولیت پرسنل را به عهده رئیس اداره بگذارند.

متاسفانه حتی یک بنر در خیابان‌ها یا ادارات برای حجاب نمی‌زنند. می‌توانند با اینها کار را زودتر انجام دهند بدون این‌که بخواهند پولی بگیرند. به هرحال به نظر من با پول کاری درست نمی‌شود و حرف‌هایی هم وجود دارد.

نفس این جریمه‌های سنگین و متعددی که در لایحه برای بی‌حجابی وضع کرده‌اند را چگونه می‌بینید؟

اصل جریمه پولی را من خیلی موافق نیستم. مجوز مغازه‌ها دست دولت است و خب مجوزشان را لغو بکنند. اگر ادارات هست جا به جا بکند با مقامش را پایین بیاورد. اینها دست خود دولت‌ها است.

فرمودید معتقد به بازگشت گشت ارشاد با قدرت هستید.

بله قطعا. قدرت، ولی با ملایمت اسلامی کار را انجام دهند، نصیحت بکنند و خانواده‌اش را بخواهند و صحبت بکنند.

نکته پایانی اگر هست بفرمایید.

من با اصل جریمه پولی موافق نیستم. نیازی هم به این کار نیست؛ به خصوص با توجه به این‌که همه اموراتی که می‌خواهند جریمه بکنند مثلا مجوزشان‌ و کارکردشان، همه دست دولت است و می‌توانند مجوزها را لغو کنند یا برای چندوقت و یا اگر حریف نشدند برای همیشه. مرحله اول، مرحله دوم و بعد مرحله سوم لغو کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *