یک پیش‌بینی از بازار مسکن در سال ۱۴۰۲

ثبت نام مسکن کارگران

اخبار اقتصادی / مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران با پیش‌بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۲ بر لزوم استفاده از تمام ظرفیتها برای ساخت چهار میلیون واحد مسکونی از قبیل مشارکت خارجی، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت مردمی و تعاونی ها تاکید کرد.

خشایار باقرپور در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای ساخت مسکن در کشور اظهار کرد: در بحث ساخت مسکن و هدفگذاری چهار میلیون واحد مسکونی باید چند وجهی عمل کنیم و از تمام مسیرها پیش برویم. اگر این اتفاق بیفتد امید داریم که تا پایان دولت ساخت چهار میلیون واحد مسکونی محقق شود.

وی ادامه داد: در ساخت مسکن باید علاوه بر مشارکت سرمایه‌گذار خارجی، از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت مردمی و تعاونی‌ها استفاده کنیم.

نگاه واقع گرایانه نسبت به هزینه‌های ساخت و ساز

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران تصریح کرد: نظام معاملاتی ما مبتنی بر بنای مفید است و بحث مشاعات یا بنای کل ساختمان مطرح نیست. هزینه ساخت یک متر بنای مفید فارغ از مسایلی نظیر شیرآلات لاکچری، مشاعات، استخر و سالن سینما متری ۳۰ میلیون تومان است لذا معتقدم که باید واقع گرایانه به موضوع نگاه کنیم و نسبت به هزینه‌های ساخت و ساز نگاه واقع گرایانه صورت گیرد.

باقرپور در پاسخ به این پرسش که اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا چه حد بر بازار مسکن و عرضه و تقاضا اثرگذار است؟ گفت: مسکن شاید زمان برترین کالا در فرایند تولید باشد زیرا هم به صورت پروژه‌ای و هم انبوه‌سازی ساخته می شود. در حال حاضر حداقل زمان اجرای یک پروژه بین یکسال و نیم تا دو سال است و اگر فرایند صدور پروانه را هم که یکسال تا دو سال است به آن اضافه کنیم، حدود چهار سال طول می‌کشد؛ بنابراین اگر همین امروز ساخت پروژه‌های مسکن را شدت ببخشیم، زمان بازدهی آن دستکم سه تا چهار سال آینده خواهد بود.

دورنمای بازار مسکن در سال ۱۴۰۲

وی در ادامه به دورنمای بازار مسکن در سال جاری اشاره کرد و گفت: چند ماهی است گزارش‌های تحول بازار مسکن منتشر نمی‌شود؛ اما از مدتها قبل قیمت‌های بالا در بازار مسکن مطرح شده بود هرچند تا اوجش فاصله دارد اما پیش بینی من این است که دلار چه بالا برود یا نرود، باز هم بازار مسکن روند افزایشی خود را دنبال خواهد کرد.

حجم بالای معاملات مسکن در زمستان گذشته

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران افزود: بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که علیرغم عدم انتشار گزارش‌ها، در زمستان سال گذشته حجم معاملات مسکن بالا بوده و در تهران از ۱۰ هزار معامله مسکن گذشته است. این واکنش فرهنگی جامعه است که از خود رفتار هیجانی نشان می‌دهد به نحوی که وقتی قیمتها شتاب می‌گیرد، بازار به صورت کاملا مقطعی از رکود خارج می‌شود و وقتی قیمت‌ها آرام می‌گیرد، دوباره به رکود عمیق فرو می‌رود.

به اعتقاد باقرپور بازار مسکن فی نفسه در حالت رکود تورمی به سر می‌برد که به صورت هیجانی و مقطعی از رکود خارج شده و مجدد به آن برمی‌گردد در حالی که تورم پای ثابت آن است که شیب کمی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *