اخبار حوادث / آمار تلفات زلزله در ترکیه و سوریه مجددا افزایش یافته و مجموع شمار قربانیان این حادثه در این دو کشور از ۲۲ هزار تن فراتر رفته است و در این میان سازمان جهانی بهداشت نسبت به وقوع یک بحران بهداشتی بزرگ که حتی بیشتر از زلزله خسارت وارد کند، هشدار داده است.
به گزارش ایسنا، براساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده، شمار قربانیان زلزله در ترکیه به ۱۸ هزار و ۹۹۱ تن رسیده است. همچنین در سوریه نیز آمار تلفات این حادثه افزایش یافته و تا کنون ۳۳۷۷ تن گزارش شده است. بنابراین تا این لحظه شمار جانباختگان این زلزله ویرانگر از ۲۲هزار تن فراتر رفته است.
شبکه خبری الجزیره نیز گزارش داده که با گذشت بیش از چهار روز از وقوع زلزله ها در ترکیه که مناطقی از سوریه را نیز تحت تاثیر قرار داد، امیدها برای یافتن افراد زنده کمرنگ شده است و کارشناسان نگران هستند که تلفات به شدت افزایش یابد.
در همین حال “آنتونیو گوترش”، دبیرکل سازمان ملل متحد از جامعه بینالمللی میخواهد که پول بیشتری برای ترکیه و سوریه فراهم کند و دسترسی به کمکها را برای مناطق زلزلهزده سوریه افزایش دهد.
گوترش همچنین در این باره گفت: مردم با کابوس بر روی کابوس روبرو هستند.
نجات دختربچه ۲ ساله از زیر آوار پس از ۸۸ ساعت در ترکیه
نیروهای جستجو و نجات مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه ترکیه (آفاد)، یک دختربچه دو ساله را ۸۸ ساعت پس از وقوع زلزله در شهرستان آنتاکیای استان هاتای نجات دادند.
بنابر اعلام آناتولی، این کودک خردسال پس از معاینه توسط تیمهای پزشکی حاضر، به بیمارستان انتقال یافته است.
آمریکا به مدت ۱۸۰ روز تحریمهای سوریه را لغو کرد
وزارت خزانهداری آمریکا با اعلام یک معافیت چند ماهه از تحریمها در مورد سوریه، اجازه میدهد تا برخی از تعاملهای مرتبط با تلاشهای بازیابی و نجات پس از وقوع زلزله ویرانگر اخیر در مرز با ترکیه انجام شود.
بنابر اعلام رویترز، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد: دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری “مجوز عمومی سوریه ۲۳” را صادر کرد که به مدت ۱۸۰ روز مجوز کلیه معاملات مربوط به امدادرسانی مرتبط با زلزله در این کشور را میدهد مگر اینکه توسط مقررات تحریم سوریه ممنوع شوند.
سفر رئیس سازمان بهداشت جهانی به سوریه
در پی وقوع زلزله ویرانگر در ترکیه و سوریه، رئیس سازمان بهداشت جهانی به سوریه سفر کرده، همزمان سازمان ملل از سفر قریبالوقوع معاون دبیرکل این سازمان در امور بشردوستانه خبر داده است.
به نقل از سایت «عربی ۲۱»، تدروس ادهانوم قبریسوس، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، سفری را به ترکیه و سوریه شامل حلب زلزلهزده و دمشق در پی زلزله ویرانگر این دو کشور خواهد داشت که تاکنون هزار کشته برجای گذاشته است.
چرا زلزله ترکیه و سوریه این قدر ویرانگر بود؟
زمینلرزهای که اخیرا در ترکیه و سوریه رخ داد یکی از شدیدترین و مرگبارترین زمین لرزههای یک قرن اخیر در این منطقه بوده است. این زمینلرزه که بزرگی آن در جنوب شرقی ترکیه ۷.۸ ریشتر و در شمال سوریه ۷.۷ ریشتر بود تاکنون جان بیش از ۲۱ هزار نفر را گرفته و خسارات مالی زیادی بر جای گذاشته است.
به گفته “ساسکیا گوس”، استاد ژئوفیزیک در امپریال کالج لندن، زمینلرزهای به این بزرگی در این منطقه فقط هر صد یا چند صد سال یک بار رخ میدهد.
آخرین زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ترکیه در سال ۱۹۳۹ میلادی رخ داد و حدود ۳۰ هزار نفر در آن زلزله جان خود را از دست دادند. این استاد دانشگاه همچنین میگوید: زلزله در بخش شمالی ترکیه، در امتداد گسل آناتولی شمالی، شایعتر از محل وقوع این زمینلرزه است، معمولا روی گسل آناتولی هر ۵۰۰ سال زلزله بزرگ اتفاق میافتد.
تخریب هزار و ۱۴۱ ساختمان در زلزله ترکیه
وزیر محیطزیست و شهرسازی ترکیه گفت: ۱۲ هزار و ۱۴۱ ساختمان و ۶۶ هزار و ۵۸ بخش مستقل در زلزلههای اخیر ترکیه تخریب شده یا به شدت آسیب دیده است.
این مقام ترکیه همچنین اعلام کرد: گستردهترین بسیج ساخت مسکن برای زلزلهزدگان در طول تاریخ جمهوری ترکیه را در ۱۰ استان بهطور همزمان آغاز خواهیم کرد.
آمار قربانیان زلزله در ترکیه و سوریه بیشتر از «فاجعه فوکوشیما» / خطر شیوع وبا در مناطق زلزله زده
تعداد قربانیان زمین لرزه اخیر ترکیه و سوریه که “رجب طیب اردوغان” آن را «فاجعه قرن» نامیده تاکنون به بیش از ۲۱ هزار نفر رسیده است. این رقم بسیار بیشتر از رقم ۱۸ هزار و ۴۰۰ کشته در زمین لرزه سال ۲۰۱۱ میلادی در فوکوشیمای ژاپن است که باعث یک سونامی نیز شد. همچنین شمار قربانیان زمین لرزه سال ۱۹۹۹ میلادی در نزدیکی استانبول نیز حدود ۱۸ هزار نفر بوده است.
به گزارش الجزیره، در همین حال سازمان جهانی بهداشت (WHO) با اشاره به آمار بالای تلفات این فاجعه، نسبت به وقوع یک بحران بهداشتی بزرگ که حتی بیشتر از زلزله خسارت وارد کند، هشدار داده است و سازمانهای بشردوستانه نیز نگران گسترش بیماری وبا به ویژه در کشور سوریه هستند.
موافقت پارلمان ترکیه با وضعیت اضطراری در مناطق زلزلهزده
پارلمان ترکیه با اعلام وضعیت اضطراری در ۱۰ منطقه زلزله زده در پی زلزله بامداد دوشنبه گذشته موافقت کرد.
رجب طیب اردوغان – رییس جمهور ترکیه، پیش از این گفته بود که در مناطق فاجعهزده به مدت سه ماه وضعیت اضطراری اعلام میکند.
عیادت بشار اسد و همسرش از زلزلهزدگان سوری
بنابر اعلام خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه و اسما اسد، همسرش از زخمیشدگان و مصدومان زلزله ویرانگر که بامداد صبح دوشنبه در شمال سوریه و جنوب ترکیه به وقوع پیوست، عیادت کردند. آنها به بیمارستان دانشگاهی حلب رفته از مصدومان احوال پرسی کردند.
نجات خانواده ۶ نفره از زیر آوار در ترکیه پس از ۱۰۱ ساعت
به گزارش الجزیره، یکی از نیروهای امدادی در جنوب ترکیه اعلام کرد که در پی عملیات جستجو و نجات، یک خانواده شش نفره را که به مدت ۱۰۱ ساعت زیر آوار ناشی از یک ساختمان فروریخته محبوس شده بودند، نجات دادهاند.
در همین حال امدادگران اظهار کردهاند که سرمای هوا و یخبندان احتمال یافتن بازماندگان گرفتار شده زیر آوار ناشی از زلزله روز دوشنبه را کاهش داده است.
تخلیه بیش از ۷۶ هزار نفر از مناطق زلزلهزده
به گزارش الجزیره، اردوغان رئیس جمهور ترکیه از افزایش شمار قربانیان زلزله در این کشور خبر داد و گفت: شمار قربانیان زلزله به ۱۸ هزار و ۹۹۱ تن و تعداد نجات یافتگان نیز به ۷۵ هزار و ۵۲۳ نفر افزایش یافته است.
رئیس جمهور ترکیه همچنین از تخلیه بیش از ۷۶ هزار نفر از مناطق زلزلهزده به سایر استانهای این کشور خبر داد.
بر اساس آمارهای رسمی، در سوریه نیز ۳۳۷۷ قربانی ناشی از زلزله گزارش شده است.
تاکنون مجموع تلفات زلزله در این دو کشور از ۲۲ هزار تن فراتر رفته است.