اخبار علمی و پژوهشی / تیمی متشکل از ۵۰ ستاره شناس از سراسر جهان در مطالعه جدید وجود سیاره فراخورشیدی Wolf ۱۰۶۹ b را تأیید کردند که به دور یک ستاره کوتوله قرمز به نام Wolf ۱۰۶۹ میچرخد و تنها ۳۱ سال نوری از زمین فاصله دارد. این کشف را سطح سیاره پوشیده از سنگ و جرم و اندازهای تقریبا شبیه زمین منحصر به فرد میکند. دایانا کوساکوفسکی، ستاره شناس موسسه نجوم ماکس پلانک گفت: هنگامی که ما دادههای Wolf ۱۰۶۹ را تجزیه و تحلیل کردیم، سیگنال واضح و کم دامنهای از سیارهای با جرم تقریباً زمین کشف کردیم.
به گزارش اسپیس، تیمی متشکل از ۵۰ ستاره شناس از سراسر جهان در مطالعه جدید وجود سیاره فراخورشیدی Wolf 1069 b را تأیید کردند که به دور یک ستاره کوتوله قرمز به نام Wolf 1069 می چرخد و تنها ۳۱ سال نوری از زمین فاصله دارد. این کشف را سطح سیاره پوشیده از سنگ و جرم و اندازه ای تقریبا شبیه زمین منحصر به فرد می کند.
دایانا کوساکوفسکی، ستاره شناس موسسه نجوم ماکس پلانک گفت: «هنگامی که ما داده های Wolf 1069 را تجزیه و تحلیل کردیم، سیگنال واضح و کم دامنه ای از سیاره ای با جرم تقریباً زمین کشف کردیم. این ستاره در مدت ۱۵.۶ روز فاصله ای معادل یک پانزدهم فاصله بین زمین و خورشید را به دور ستاره خود می چرخد.
سیاره عطارد، که نزدیک ترین سیاره به خورشید ما است، دارای دوره مداری ۸۸ روزه است. در نتیجه دمای سطح آن به ۸۰۰ درجه فارنهایت (۴۳۰ درجه سانتیگراد) می رسد. اما Wolf 1069 b با وجود دوره مداری بسیار کوتاه ۱۵.۶ روزه اش در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار دارد. به این دلیل که آن ستاره یک کوتوله قرمز و بسیار کوچکتر از خورشید ما است و تقریباً ۶۵درصد از درخشش خورشیدی را که زمین می گیرد این سیاره دریافت می کند. این امر چشم انداز آن را برای سکونت(با دمای سطح نسبتاً مطلوب با میانگین منفی ۴۰.۱۴ درجه سانتیگراد متغیر است) بهبود می بخشد.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد Wolf 1069 b این است که یک طرف آن همیشه در نور روز و طرف مقابل همیشه در تاریکی است. محققان امیدوارند که روز این سیاره شرایط قابل سکونتی داشته باشد.
این سیاره با توجه به فاصله نسبتاً کوتاه از زمین، یعنی ۳۱ سال نوری، ششمین سیاره فراخورشیدی نزدیک به جرم زمین در منطقه قابل سکونت است. محققان همچنین خاطرنشان کردند که شبیهسازیهای اقلیمی مدل آب و هوای جهانی، Wolf 1069 b را در گروه کوچکی از سیارات فراخورشیدی قرار میدهد که اهداف بالقوهای در جستجوی امضاهای زیستی حیات هستند.
منبع: فارس