گرمایش جهانی و آوارگی میلیون‌ها نفر در خاورمیانه

مقالات اجتماعی : محققان می‌گویند تغییرات آب و هوایی فشار بیشتری را روی مردم خاورمیانه خواهد آورد.
به گزارش فرانس۲۴؛ بارندگی اندک، موج‌های گرمای تهاجمی و تشدید خشکسالی، خاورمیانه را به پرفشارترین منطقه آب و هوایی در جهان تبدیل کرده است و تغییرات آب و هوایی میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند.
به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد تقریبا ۹۰ درصد از پناهندگان از کشورهایی می‌آیند که آسیب پذیرترین هستند و کمترین آمادگی برای انطباق با تاثیرات تغییرات آب و هوایی را دارند.
امی پاپ، معاون مدیر سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) می‌گوید: اگر مردم نتوانند کشاورزی کنند، اگر مردم نتوانند کار کنند، اگر مردم نتوانند غذا پیدا کنند، جایگزین‌های کمی برای جابجایی دارند. در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰ش)، بلایای طبیعی نزدیک به سه میلیون نفر را مجبور به ترک خانه‌های خود در آفریقا و خاورمیانه کرد و به نظر می‌رسد وضعیت فقط بدتر خواهد شد.
در سطح جهانی، بانک جهانی تخمین می‌زند که تا سال ۲۰۵۰ (۱۴۲۹ش) اگر هیچ اقدامی برای جلوگیری از فاجعه انجام نشود، ۲۱۶ میلیون نفر در داخل کشور به دلیل تغییرات آب و هوایی آواره خواهند شد، از جمله ۱۹.۳ میلیون نفر در شمال آفریقا.
به گفته موسسه اروپایی مدیترانه (IEMed) حدود هفت درصد از مردم شمال آفریقا – جایی که سواحل پرجمعیت از جمله در معرض خطرترین مناطق جهان به دلیل افزایش آب هستند – کمتر از پنج متر (۱۶ فوت) بالاتر از سطح دریا زندگی می‌کنند.
همانطور که خطوط ساحلی تحت تاثیر قرار می‌گیرند، جمعیت به طور طبیعی در شهرهای بزرگ همگرا می‌شوند: قاهره، الجزایر، تونس، طرابلس، منطقه کازابلانکا- و طنجه. اما بانک جهانی هشدار می‌دهد که این مناطق در برابر افزایش آب آسیب پذیر هستند.
به عنوان مثال، در شهر اسکندریه مصر، دو میلیون نفر – نزدیک به یک سوم ساکنان آن – در صورت افزایش نیم متری سطح دریا ممکن است آواره شوند و ۲۱۴۰۰۰ شغل از بین بروند.
براساس گزارش بانک جهانی، در عراق، اگر جهان یک درجه دیگر گرم شود و بارندگی ۱۰ درصد دیگر کاهش یابد، ۲۰ درصد از آب شیرین کشور ممکن است از بین برود. یک سوم زمین‌های کشاورزی می‌تواند از آبیاری محروم شود و کمبود شدیدی برای جمعیت ۴۲ میلیونی کشور ایجاد کند.
اردن، یکی از خشک‌ترین کشورهای جهان، مجبور شد واردات آب خود از اسرائیل را در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰ش) دو برابر کند و نوار محاصره شده غزه هم سال هاست که از کمبود آب مزمن رنج می‌برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *