اخبار اجتماعی / نشست خبری سردار مهدی حاجیان سخنگوی فرماندهی کل انتظامی در محل ستاد فرماندهی فراجا برگزار شد.
سخنگوی فراجا با بیان اینکه هرچه بهتر بتوانیم اقدامات روشنگری انجام دهیم موفقتر خواهیم بود گفت: جنگ ترکیبی آغاز شده است و باید نگاهمان متفاوت و عملیاتی باشد.
وی با بیان اینکه شاهد یک تغییری در فرماندهی کل فراجا بودهایم گفت: سردار اشتری پس از اتمام دوره ۸ ساله برابر با حکم فرمانده کل قوا و رضایتمندی ایشان سکانداری فراجا را به فرمانده دیگری تحویل داد.
سخنگوی فراجا ادامه داد: سردار اشتری در یک دوره ۸ ساله مدیریت عظیم سازمانی عظیم که روزانه هزاران مأموریت را انجام میدهد برعهده گرفت و یک دوره مجاهدت را وی سپری کرد.
حاجیان با بیان اینکه سردار رادان نیز به مدت ۸ سال رئیس مرکز مطالعات راهبردی را برعهده داشته است، گفت: سردار رادان، معماری آینده فراجا را ترسیم کرده و امیدواریم بتواند این معماری را پیاده کند.
وی اظهار کرد: با تبدیل ناجا به فراجا مطمئناً این معماری در ماهیت و شکل را ایجاد کند و معماری فراجا یک اقدام تحولی است که فراجا از حیث ماهیت و ساختار با آن مواجه خواهد شد و تغیراتی در ساختار شکلی فراجا ایجاد خواهد شد و در ایم معماری پلیس یک نهاد تراز انقلاب اسلامی، اصلاح گر اجتماعی، فرهنگ ساز انضباط است.
سخنگوی فراجا ادامه داد: در معماری آینده پلیس یک مداخله گر معنا گرا است و یعنی هم در پیش رویدادها و هم در پس رویدادها کار میکند.
حاجیان گفت: در معماری آینده پلیس در تصمیم سازیها و تصمیم گیریها اثرساز است و روابط خود را با نهادهای دیگر مطابق با قانون ایجاد میکند.
وی با اشاره به معیارهای این معماری گفت: یک رابطه معناداری بین نخبگان و فرهیختگان و پلیس ترسیم شده است و از ابزارهای متعالی و رسانه برای تبیین مأموریتها و ارتباط بین مردم و پلیس ایجاد شده است و در این معماری پلیس به سمت آخرین یافتههای دانشی جهت به دست آوردن سرمایههای اجتماعی حرکت میکند.
سخنگوی فراجا گفت: امنیت یک محصول مشترک بین مردم و حاکمیت است و بر همین اساس باید قدرالسهم مردم ترسیم شود و رویکرد ما در فراجا آینده مبتنی بر ارتباط با مردم و عطوفت است و خدمت به تمام شهروندان و احترام به حریم خصوصی مردم از اهداف این تغییر است.
حاجیان تصریح کرد: مقابله قاطع و قانونی با افرادی که ناامنی ایجاد میکنند، از دیگر اهداف است.
اینترنتی شدن عمده خدمات پلیسی
وی با اشاره به اقدامات و عملکرد پلیس در ۱۰ ماهه گذشته در حوزه راهور گفت: عمده فرایند شماره گذاری خودرو اعم از احراز سکونت و هویت، پرداخت مالیات، نوبت دهی به صورت الکترونیکی و اینترنتی شده است و سامانه پلیس من این امکان را فراهم کرده است.
سخنگوی فراجا ادامه داد: در بستر سامانه پلیس من اکثر خدمات پلیس به صورت اینترنتی انجام میشود و سالانه ۶۰ میلیون خدمت اینترنتی در حوزه راهور ارائه میشود و فاز دوم نیز تا دهه فجر انجام میشود.
حاجیان با اشاره به کشف سوخت قاچاق اظهار کرد: طرحهای مستمر و متوالی برای سرکشی به جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی و تانکرهای سوخت در دستور کار است و در مدت ۷۲ ساعته اجرای این طرح و از مجموع جایگاههای سرکشی شده ۱۳۴ جایگاه متخلف شناخته شدند و تخلف آنها یک میلیون و ۹۷ هزار لیتر کسری عرضه بوده است که پرونده برای آنها تشکیل شده است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس کنترل تانکرهای سوخت ۹۷ دستگاه خودرو متخلف شناخته شد و توقیف شدند و ۱۴۶ نفر به اتهام باک غیر استاندارد، فروش غیرقانونی سوخت سهمیه و انحراف از مسیر دستگیر شدند.
دستگیری ۱۷۰ جاعل ارز
سخنگوی فراجا درباره بازار ارز گفت: بیش از ۳۰۰ نفر از افرادی که عامدانه قصد اخلال در بازار ارز را داشتند شناسایی و دستگیر شدند و در حوزه جعل اسکناس ۵۷ کارگاه جعل اسکناس شناسایی و ۱۷۰ نفر نیز دستگیر شدند و تا امروز ۱۰ میلیون و ۸۰ هزار و ۳۰۰ انواع واحد ارز تقلبی کشف شده است و ۶۳۹ سکه تقلبی نیز کشف شده است.
حاجیان درباره جعل و کلاهبرداری گفت: پلیس آگاهی بیش از ۸۴ درصد از پروندهای جعل و کلاهبرداری را در ۱۰ ماه سال جاری کشف کند و بیشتر کلاهبرداریها در حوزه خرید و فروش خودرو، زمین واحدهای مسکونی بوده است و دو هزار و ۷۵۸ فقره کلاهبرداری ماشین، ۲ هزار و ۳۸۰ کلاهبرداری زمین و ۲ هزار و ۲۱۱ کلاهبرداری واحد مسکونی بوده است.
وی ادامه داد: برداشت متقلبانه از حساب بانکی به مجموع ۵ هزار و ۱۵۹ فقره در رتبه بعدی کلاهبرداری بوده است که هزار و ۴۳ فقره کلاهبرداری تلفنی، ۹۴۸ فقره مراجعه به خودپرداز و ۲۷۱ کلاهبرداری پیامکی بوده است.
سخنگوی فراجا در رابطه با اقدامات پلیس در حوزه کلاهبرداری گفت: هزار و ۹۶۵ فقره انسداد حساب بانکی انجام شده است و هزار و ۶۰ فقره سیمکارت مسدود شدند و هزار فقره پیج در فضای مجازی که مرتبط با خرید و فروش مدارک جعلی بود بسته شدند و ۳۵ متهم شناسایی شدند.
تحویل بیش از ۴ هزار متهم فراری به دستگاه قضائی
حاجیان با اشاره به محکومان فراری اظهار کرد: ۴ هزار و ۵۶۰ محکومان متواری شناسایی و دستگیر شدند و به دستگاه قضائی تحویل داده شدند.
وی درباره اقدامات پلیس فتا بیان کرد: ۳۸۷ فقره از تارنماهای تقلب کنکور شناسایی شدند.
سخنگوی فراجا با اشاره به بحث مشاوره و مددکاری گفت: هزار و ۱۰۰ کلانتری مجهز به مراکز مشاوره هستند و در دایره اجتماعی کلانتریها این افراد حاضر هستند و اکنون همه دایره مشاوره و مددکاری کلانتریها پذیرای عموم مردم در همه حوزههای روان شناسی و حقوقی هستند.
حاجیان تصریح کرد: حدود ۸۰۰ هزار خدمت مشاورهای طی ۱۰ ماهه امسال به مردم ارائه شده است و ۷۰ درصد از این مشاورههای که داده شده به مصالحه ختم شده و هزار پیام به مخاطبان خاص خودمان ارسال شده است.
افزایش ۴ درصدی سرقت در چند ماه اخیر
وی گفت: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی در کشور بود و به دنبال القای این ناامنی بود اخلالی در نظم و انضباط اجتماعی ایجاد شد و این اتفاقات در مأموریت پلیس اثرگذار بود و بخشی از انرژی صرف حضور در خیابانها برای جلوگیری از اغتشاشات شد و افزایش ۴ درصدی در حوزه سرقت داشتیم.
سخنگوی فراجا ادامه داد:، اما ۶۲ درصد سرقتها کشف شد و با تغییر ر تکنیک و تاکتیکها کشفیات ما بیشتر خواهد شد و حتماً مقابله قاطعی با افرادی که موجبات ناامنی مردم میشوند خواهیم شد.
اقدامات پلیس برای آخر سال
حاجیان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره اقدامات فراجا برای ماههای پایانی سال و امنیت مردم برای خرید گفت: بر اساس مناسبات تقویمی طرحهایی را هرساله برای آخر سال اجرا میکنیم و درباره چهارشنبه پایان سال و مراجعه مردم به بازار تمهیداتی اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: با کنترل هوشمند و ضمن همکاری پلیس با اتحادیهها برنامههای ما برای آخر سال انجام میشود و این اطمینان را میدهیم که هیچ مشکلی در مرز، شهر، روستاها و بازار نخواهیم داشت و همکاری لازم برای تمام طرحهای ابلاغی وجود دارد.
حاجیان گفت: در اغتشاشات اخیر دشمن سعی در ارسال اسلحه به کشور داشت که این توطئهها خنثی شد و ۹ هزار و ۳۰۰ قبضه اسلحه کشف و ضبط شده است و اکنون ورود اسلحه به کشور روند کاهشی داردو اوضاع در کنترل است.
سخنگوی فراجا ضمن محکومیت اتحادیه اروپا گفت: سپاه اقدامات جهان شمول دارد و مطابق با قانون اساسی سپاه پاسداران جز نیروی نظامی است و خلاف مقررات قواعد بین الملل است که بخواهند آنرا در گروه تروریستی قرار دهند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تصمیم راهبردی برای کاهش سرقتهای به عنف دارید یا خیر، افزود: در جلسهای که فرمانده کل انتظامی با ریاست قوه قضائیه داشتند، این موضوع مطرح شده و به زودی شاهد تغییراتی در این حوزه هستیم.
حاجیان با اشاره به اینکه فرماندهان پلیس راهکار برای کاهش سرقتهای به عنف دارند، گفت: بر اساس جلسات برگزار شده باید بگویم که مسئولان قضائی همکاری بیشتری با پلیس در این زمینه دارند که به زودی اعلام میشود.
وی با بیان اینکه اعتباراتی برای ایجاد کلانترها پیش بینی شده است گفت:، اما این اعتبارات کافی نیست، زیرا توسعه و ایجاد یک کلانتری فوایدی دارد که به مردم باز میگردد و اگر توسعه تجهیزات داشته باشیم دستاوردی برای مردم دارد و بر همین اساس از دولت و مجلس میخواهیم به این موضوع توجه داشته باشند.
سخنگوی فراجا با اشاره به کاهش کلاهبرداریهای تلفنی گفت: این موضوع ۵۰ درصد کاهش داشته است.