کشف آنتی‌بیوتیکی برای مبارزه با بدترین ابرمیکروب‌ها

آنتی‌بیوتیک

پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir ) یک آنتی‌بیوتیک تازه کشف‌شده می‌تواند با یکی از بدترین ابرمیکروب‌ها مبارزه کند
برخی از گونه‌های نایسریا گونوره‌آ که باکتری عامل عفونت سوزاک است، در برابر اکثر داروهای مدرن، مقاوم شده‌اند. با این حال، اکنون ممکن است دسته جدیدی از آنتی‌بیوتیک‌ها را برای استفاده به عنوان سلاحی علیه این باکتری‌ها داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، گروهی به رهبری محققانی از دانشگاه کنستانز در آلمان و دانشگاه وین در اتریش می‌گویند که آنچه این ترکیب تازه شناسایی‌شده را بسیار مؤثر می‌کند این است که یک توالی خود تخریبی را در داخل نایسریا گونوره‌آ آغاز می‌کند.

به نقل از اس‌ای، محققان با بررسی گروهی از آلکیل کینولون‌ها (AQs) که موادی هستند که برخی از باکتری‌ها برای کمک به ایجاد مکانیسم‌های حمله و دفاع علیه سایر باکتری‌ها از آنها استفاده می‌کنند کار خود را آغاز کردند. این گروه علاوه بر تجزیه و تحلیل این آلکیل کینولون‌ها، محققان انواع جدیدی از آنها را نیز در آزمایشگاه سنتز کردند.

حمله باکتری‌ها

ترکیبات یک باکتری دیگر در برابر نایسریا گونوره‌آ مؤثر واقع شد.

کریستوف هاوک (Christof Hauck)، زیست‌شناس سلولی از دانشگاه کنستانز، می‌گوید: یکی از این مولکول‌های جدید آلکیل کینولون‌ها در واقع تأثیر منحصر به فردی داشت. این ترکیب شیمیایی توانست نایسریا گونوره‌آ را بدون تأثیر منفی بر سایر میکروارگانیسم‌ها یا سلول‌های انسانی از بین ببرد.

در آزمایش‌ها، نشان داده شد که این ترکیب رشد نایسریا گونوره‌آ را مسدود می‌کند و این باکتری را در مسیر خود متوقف می‌کند.

به طور خاص‌تر، این ترکیب زنجیره انتقال الکترون را در داخل نایسریا گونوره‌آ که بخش اساسی فرآیند تولید انرژی در سلول‌هاست، متوقف می‌کند. این امر منجر به افزایش فشار بر باکتری‌ها می‌شود که باعث می‌شود یکی از سموم خود باکتری ظاهر شود و آن را از بین ببرد.

آزمایش‌های انجام شده توسط محققان نشان می‌دهد که این ترکیب به برخی دیگر از باکتری‌های مفید موجود در بدن آسیبی نمی‌رساند. در مدل‌های موش، درمان با این ترکیب در برابر سوزاک مؤثر بود و محققان همچنین توانستند با کمی مهندسی شیمی، نسخه‌ای قوی‌تر و مؤثرتر از آن را ایجاد کنند.

بخشی از چالش در مبارزه با باکتری نایسریا گونوره‌آ این است که یک ابرقدرت ویژه دارد و آن توانایی انتخاب مواد ژنتیکی از سایر میکروب‌هایی است که باکتری با آنها در تماس است، از جمله ژن‌هایی که مقاومت آنتی‌بیوتیکی را تقویت می‌کنند.

توماس بوچر (Thomas Böttcher)، زیست‌شیمی‌دان میکروبی از دانشگاه وین، می‌گوید: نایسریا گونوره‌آ به دلیل مقاومت سریع در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها بدنام هستند.

این یکی از دلایلی است که به تازگی گونه‌هایی از آن ظاهر شده‌اند که در برابر تمام آنتی‌بیوتیک‌های موجود مقاوم هستند و چنین ابرمیکروب‌هایی دیگر با آنتی‌بیوتیک‌ها قابل درمان نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *