چگونه در دهه ۶۰ زندگی سالم بمانیم؟

سلامت سالمندان

پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir ) افراد در دهه ۶۰ زندگی خود، امروزه بیشتر از نسل‌های گذشته عمر می‌کنند. از کارشناسان پرسیدیم که چگونه می‌توانند برای این دوران بهترین آمادگی را داشته باشند. درصد افرادی که ۶۵ سال یا بیشتر دارند، طی ۱۰۰ سال گذشته به‌سرعت افزایش پیدا کرده است. این گروه بین سال‌های ۱۹۲۰ تا ۲۰۲۰، حدود پنج برابر سریع‌تر از جمعیت کل رشد داشته است.

نشانه‌های معمول پیری در دهه ۶۰ چیست؟

پیری برای هر فرد متفاوت است. حتی اگر دو نفر هم‌سن باشند، سلامت و احتمال طول عمر آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد. دکتر جنیفر شرک، مدیر مرکز سالمندی و سلامت دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید: «با بالا رفتن سن، آسیب‌پذیری افراد بیشتر می‌شود اما تفاوت‌های زیادی در وضعیت سلامت افراد مسن وجود دارد.»

تغییرات فیزیکی و مشکلات سلامتی با افزایش سن شایع‌تر می‌شود، اما ژنتیک، سبک زندگی و شرایط زندگی همه می‌توانند بر روند پیری تأثیر بگذارند.
چگونگی تغییر بدن در دهه ۶۰ زندگی

شرک اشاره می‌کند که افراد در دهه ۶۰ ممکن است کمی آهسته‌تر حرکت کنند، که این می‌تواند به علت کاهش تعادل، درد، یا ضعف ارتباط بین مغز و پاها باشد. علائم آرتروز ممکن است در افراد بالای ۶۰ سال ظاهر شود و زنان بیشتر از مردان به آرتروز مبتلا می‌شوند، به‌ویژه پس از یائسگی.

تغییرات حافظه در دهه ۶۰

با بالا رفتن سن، فراموشی بخشی طبیعی از زندگی می‌شود. سرعت پردازش اطلاعات آهسته‌تر می‌شود و انجام همزمان چند کار سخت‌تر می‌شود. اما اگر به‌طور کامل فراموش کنید که به اتاقی وارد شده‌اید، این می‌تواند نگران‌کننده باشد.

تأثیر پیری بر الگوهای خواب

الگوهای خواب اغلب با افزایش سن تغییر می‌کنند و افراد بالای ۶۰ سال به‌طور معمول از مشکلات خواب رنج می‌برند. بی‌خوابی شکایتی شایع است و بسیاری از این گروه به خاطر کاهش مدت زمان خواب عمیق، شب‌ها بیدار می‌شوند. مشاوره با پزشک و رعایت توصیه‌های او می‌تواند کمک‌کننده باشد.

آزمایش‌های سلامتی که باید به‌طور منظم انجام دهید

آزمایش خون و فشار خون باید به‌طور منظم انجام شود تا وضعیت سلامت شما کنترل شود. این آزمایش‌ها وضعیت کلی بدن را نشان می‌دهند و به پزشکان کمک می‌کنند تغییرات را بررسی کنند و در مواقع لازم اقدامات پیشگیرانه انجام دهند.

واکسن‌هایی که باید در دهه ۶۰ دریافت کنید

واکسیناسیون سالیانه آنفلوآنزا، کرونا، و پنوموکوک برای افراد بالای ۶۰ سال بسیار اهمیت دارد. واکسن زونا نیز برای همه بالای ۵۰ سال توصیه می‌شود.

کلیدهای طول عمر

سه عامل اصلی بر نحوه‌ی پیر شدن تأثیر می‌گذارند: ژنتیک، سبک زندگی و محیط. کنترل بیشتری بر انتخاب‌های سبک زندگی و محیط دارید، اما عوامل اقتصادی-اجتماعی می‌توانند همه‌چیز را پیچیده‌تر کنند.

فعال بودن، خوردن غذاهای سالم و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی به منظور افزایش سلامت و رفاه بسیار مهم است. تحرک و قابلیت جابه‌جایی آزادانه بدن به بهبود فرایند پیر شدن کمک می‌کند.

چگونه از نگرانی درباره پیر شدن خودداری کنیم؟

سانفورد می‌گوید که بیماران مقاوم‌تر آن‌هایی هستند که علی‌رغم چالش‌ها، به جلو حرکت می‌کنند. «این افراد همان ۸۵ ساله‌هایی هستند که هنوز پیکلبال بازی می‌کنند، چون انگیزه و حس هدفی دارند که آن‌ها را به سوی سلامت سوق می‌دهد.» فعالیت‌های اجتماعی و داوطلبانه می‌توانند به کاهش افسردگی و افزایش حس تعهد و هدف کمک کنند.

در نهایت، تلاش کنید دیدگاه مثبتی نسبت به پیری پیدا کنید؛ پیری می‌تواند یک فرصت و موهبت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *