چگونه «تهدید» ترامپ را به «فرصت» تبدیل کنیم؟

پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir )  چگونه «تهدید» ترامپ را به «فرصت» تبدیل کنیم؟
کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه «نباید به انتخاب ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا صرفا بر اساس یک سناریوی خوش‌بینانه و یا بد بینانه برخورد کنیم»، گفت: ایران با یک دیپلماسی فعالانه و هوشمند می‌تواند تهدید انتخاب ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا را به یک فرصت برای خود تبدیل کند.

«حسین آجرلو» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با تاثیر انتخاب ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا بر تحولات غرب آسیا و همچنین ایران اظهار کرد: پیروزی ترامپ می‌تواند یک خبر خوب برای اسرائیلی‌ها باشد و همچنین کشورهایی که در غرب آسیا در تعارض با ایران قرار دارند؛ چرا که آنها تصور می‌کنند ترامپ بار دیگر سیاست فشار حداکثری را بر ایران اعمال می‌کند.

او افزود: در چارچوب همین نگاه اسرائیلی‌ها فکر می‌کنند که با انتخاب ترامپ می‌توانند به طور کلی سیاست ۲ دولتی را که در عرصه جهانی مطرح است به انزوا بکشانند، شهرک‌های صهیونیست‌نشین را گسترش دهند و پیمان ابراهیم را بار دیگر با حمایت ترامپ به پیش ببرند.

آجرلو با بیان اینکه البته باید در تحلیل‌ها در ارتباط با انتخاب ترامپ به چند موضوع توجه داشت، گفت: ترامپ به طور کلی معتقد است که دلیل جنگ‌های فعلی در منطقه از جمله در غرب آسیا و همچنین اوکراین عدم دیپلماسی فعال آمریکا است. او در واقع تاکید بر این دارد که آمریکا در برخورد با این بحران‌ها به جای نگاه‌های امنیتی و نظامی می‌بایست دیپلماسی فعالانه‌تری را پیگیری می‌کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین با بیان اینکه ترامپ در دهه‌های اخیر رئیس جمهوری در آمریکا است که هیچ جنگی را آغاز نکرده است، گفت: البته او تصمیم به ترور سردار سلیمانی گرفت و این موضوع را عملیاتی کرد ولی جنگ به معنای واقعی را آغاز نکرد. از دیگر سو ترامپ علاقه داشت که روابط آمریکا و روسیه را احیا کند و در همین چارچوب مدعی بود که می‌خواهد پرونده‌های ایران و کره شمالی را نیز به سرانجام برساند.

ترامپ، پیروز انتخابات آمریکا
پیروزی ترامپ؛ فرصتی برای طرف‌های منطقه‌ای برای رفتن به سمت آتش‌بس

آجرلو با بیان اینکه اکنون نیز ترامپ تاکید دارد که می‌خواهد جنگ اوکراین را به پایان برساند و موضوع تحولات در غرب آسیا را نیز مدیریت کند، گفت: برخی از کارشناسان معتقدند که پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا می‌تواند فرصتی برای طرف‌های منطقه‌ای باشد که به سمت آتش بس بروند؛ چرا که ترامپ تداوم جنگ‌ها را زمینه‌ساز ضعف متحدان خود و فشار اقتصادی به آمریکا می‌داند. حتی برخی معتقدند که ممکن است ترامپ، نتانیاهو را نیز مجبور به آتش‌بس کند.

او ادامه داد: این تصور وجود دارد که پیروزی ترامپ کاملا به نفع شخص نتانیاهو خواهد بود ولی باید به این موضوع نیز توجه داشت که نتانیاهو به دلیل سیاست‌هایی که در مدت اخیر به پیش برده دیگر از حمایت کاخ سفید چه در دوران بایدن و چه در دوران ترامپ برخوردار نیست. نتانیاهو در مدت اخیر به دنبال یک استدلال نسبی از آمریکا بوده است و تلاش کرده که جدا از سیاست‌های آمریکا برنامه‌های خود را به پیش ببرد و این مطلوب آمریکا نیست؛ چرا که این سیاست‌ها هزینه ساز برای آمریکایی‌ها بوده و قطعا سیاست‌هایی که آمریکا را در منطقه درگیر جنگ کند مطلوب ترامپ نیز نخواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه به اعتقاد برخی از تحلیلگران به نظر می‌رسد که ترامپ تلاش خواهد کرد موضوع جنگ اوکراین را هر چه زودتر تمام کند و در موضوع تحولات غرب آسیا آتش بسی ایجاد کند تا اولویت اول خود را تقابل با چین در حوزه اقتصادی قرار دهد در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: ترامپ در دوران اول ریاست جمهوری خود تلاش کرد که فشار حداکثری را علیه ایران اعمال کند ولی در این زمینه به موفقیت مد نظر خود نرسید. به نظر می‌رسد که او در دوران جدید به نحوی این رویکرد خود را اصلاح کند یعنی ممکن است که تحریم‌ها را تشدید کند ولی باب گفت‌وگو را نیز باز نگه می‌دارد و حتی شاید مذاکره با ترامپ راحت‌تر از مذاکره با دموکرات‌ها باشد.

آجرلو ادامه داد: ترامپ نمی‌تواند به راحتی اجماع بین‌المللی علیه ایران ایجاد کند و مانند دوران قبل نخواهد توانست اجماع حداکثری در منطقه علیه ایران به وجود آورد؛ چرا که ممکن است کشورهایی چون عربستان با این اجماع همراهی نکنند.

چگونه «تهدید» ترامپ را به «فرصت» تبدیل کنیم؟
ترامپ، پیروز انتخابات آمریکا
نباید به انتخاب ترامپ صرفا یک نگاه خوش‌بینانه و یا بدبینانه داشت

او همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه«بر خلاف تصور برخی نباید به انتخاب ترامپ صرفا یک نگاه خوش‌بینانه و یا بدبینانه داشت» ادامه داد: به نظرم با یک سیاست خارجی هوشمندانه و فعال می‌توانیم مانع از این بشویم که ترامپ مانند دوره قبلی خود نتواند اجماع منطقه‌ای علیه ایران ایجاد کند و حتی تهدید ترامپ را به فرصت تبدیل کند و در این ارتباط به دستاورد برسد.

آجرلو در پایان گفت: ولی اگر نسبت به تحولات پیرامونی‌مان بی تفاوت باشیم و فعالیت‌های دیپلماتیک‌مان کاهش پیدا کند ترامپ می‌تواند یک اجماع منطقه‌ای علیه ایران ایجاد کند و تبدیل به یک سناریوی کاملا بد علیه ایران شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *