پیشگیری از سرمازدگی و راههای درمان آن

اخبار بهداشت و سلامت/ کاهش سطح هوشیاری و اختلال حواس و کلام مرحله بعدی سرمازدگی است؛ کرختی و نبض ضعیف نیز فاز بعدی و در نهایت کاهش دمای بدن از ۳۷ درجه استاندارد به ۲۰ درجه از علائم دیگر است.
یک پزشک عمومی با توجه به افت دما در استان و برودت شدید هوا، راهکارهای پیشگیری از سرما زدگی و درمان آن را تشریح کرد.

دکتر فیضی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به علائم سرمازدگی اظهار کرد: لرز، نخسستین علامت سرمازدگی است. زیرا بدن تلاش می کند با بالا بردن انرژی بدن، گرما تولید کند و این فرآیند با لرز انجام می شود.
وی ادامه داد: کاهش سطح هوشیاری و اختلال حواس و کلام مرحله بعدی سرمازدگی است؛ کرختی و نبض ضعیف نیز فاز بعدی و در نهایت کاهش دمای بدن از ۳۷ درجه استاندارد به ۲۰ درجه از علائم دیگر است.

این پزشک عمومی در پاسخ به این سوال که چه کسانی باید مراقب سرمازندگی باشند؟ گفت: افرادی که پس از کار طولانی به خانه برمی گردند و باید مسیر طولانی را طی کنند، افرادی که سن بالایی دارند، افراد با سن بسیار پایین، افراد مبتلا به اختلال حواس، افراد با سیستم ایمنی ضعیف مانند دیابتی ها، افراد دارای تیروئید کم کار و مبتلایان به پارکینسون باید بیش از سایرین مراقب سرمازدگی باشند.

وی راهکار درمان سرمازدگی را نیز برشمرد و افزود: اولین اقدام برای درمان، تشخیص مرحله سرمازدگی است؛ اگر فرد دچار اختلال حواس شده است باید در سریع ترین زمان به اورژانس منتقل شود و نمی توان برای او درمان خانگی انجام داد.

دکتر فیضی افزود: اگر افراد دچار اختلال حواس نشده اند، ابتدا به محلی گرم منتقل شوند، لباس های خشک جایگزین لباس های خیس احتمالی و نوشیدنی گرم به فرد خورانده شود.

وی یادآوری شد: وان آب گرم هم مهم است اما باید توجه کرد آب، نباید هرگز داغ و دارای دمای بالایی باشد؛ چون مسبب ایجاد عوارضی خواهد بود. پس دمای آب باید ملایم باشد تا به فرد کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *