همشهری خطاب به جمیله علم‌الهدی: چرا از زبان مردان ایرانی سخن گفتید؟

اخبار سیاسی / روزنامه همشهری که اخیرا به حمایت تمام‌قد از مواضع جمیله علم‌الهدی در نیویورک پرداخته بود، امروز مطلبی علیه همسر رئیسی منتشر کرده است.

بخش‌های مهم این مطلب را در ادامه می‌خوانید:

نقد وضعیت زنان در جوامع غربی توسط خانم علم‌الهدی در مصاحبه با رسانه‌های غربی طبعا ارزشمند است، اما ایشان در این مصاحبه چند جمله گفته‌اند که مناسب نبود و بعضاً حاشیه‌ساز شد؛ اول اینکه گفته‌اند: «در ایران مردان ترجیح می‌دهند از زنان خود نخواهند که کار کنند و پول در بیاورند.»

اولا مشخص نیست منبع و مستند چنین ادعایی چیست؟ ثانیاً چه لزومی داشته ایشان به‌عنوان یک زن از طرف مردان ایران نظری اعلام کنند. ثالثاً مگر همه مردان ایرانی از یک طبقه، گروه و طیف هستند؟ واقعیت این است که میلیون‌ها زن ایرانی در روستاها و شهرها ناچارند برای کمک به تامین هزینه‌های زندگی کار کنند و لذا مانند برخی طبقات دیگر نمی‌توانند براساس حق انتخاب و ترجیح شخصی خود یا همسرشان عمل کنند. رابعاً برخی زنان – که احتمالا خود خانم دکتر هم از همین دسته هستند – با تصمیم و اراده شخصی تحصیلات عالیه داشته‌اند و در جامعه مشغول به‌کار شده‌اند.

طبعا همسر آنها هم ممکن است در این زمینه حمایت و همراهی کرده باشد، اما این به معنای انتظار مالی از کار همسر نیست. خامسا تأکید بر اهمیت نقش مادری و همسری نباید با تحقیر و تخفیف کار کردن زنان انجام شود. همانطور که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «خانه‌داری به معنای خانه‌نشینی نیست». لذا به دلایل فوق به‌نظرم بیان جمله فوق‌الذکر نامطلوب و حتی نقض غرض محسوب می‌شود و یک زن سیاستمدار آن را بیان نمی‌کند.

جمله عجیب دیگری که خانم علم‌الهدی در این مصاحبه بیان کرده‌اند، این است که «زنان ایران برخلاف زنان غرب برای به‌دست آوردن حقوق خود، مبارزه‌ نکردند؛ زیرا از این حقوق برخوردار بوده‌اند.» این جمله ضمن اینکه بیانگر ناآشنایی ایشان با حوزه تخصصی مطالعات زنان و تاریخ مبارزات و مطالبات حقوق زنان در ایران است، زاویه دید زنی را تداعی می‌کند که انگار خود از همه حقوق و مواهب برخوردار بوده و از اوضاع و احوال زنان محروم، مظلوم و ستمدیده در جامعه خبر ندارد. شاید خانم دکتر علم‌الهدی این‌گونه نباشند و از ظلم‌ها به زنان در برخی عرصه‌ها آگاه باشند، ولی بیان این جمله متأسفانه چنین تداعی‌ای ایجاد می‌کند که باز ناشی از همان فقدان مهارت و تجربه‌ در کنشگری سیاسی است. این جمله اخیر خانم دکتر حتی با دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره لزوم پیگیری حقوق زنان هم در تعارض است.

منبع: همشهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *