اخبار پزشکی و سلامت / یورونیوز: ملانی لارنس در آیندهای زندگی میکند که در انتظار همه ماست. بدن او تقریبا در برابر همه آنتی بیوتیکها مقاوم است. حالا وقتی بدن او عفونت میکند، باید امیدوار باشد که سیستم ایمنی بدنش بتواند بدون کمک پزشکی مدرن با باکتریها مبارزه کند.
علیرغم بیش از یک قرن تحقیق و توسعه آنتی بیوتیکی، جهان به سرعت در حال خالی شدن از این داروی نجات دهنده است.
آنتیبیوتیکها یا در طبیعت هستند یا در آزمایشگاه تولید میشوند و برای از بین بردن باکتریها طراحی شدهاند. اما باکتریها بیش از ۳ میلیارد سال است که در حال تکامل هستند و یاد گرفتهاند که برای زنده ماندن، خود را تغییر دهند. بنابراین هرچه بیشتر از آنتیبیوتیکها استفاده شود، باکتریها هم سازگارتر میشوند.
براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در سال ۲۰۱۹، بیش از ۲.۸ میلیون آمریکایی به عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیکها مبتلا شدند و بیش از ۳۵ هزار نفر از آنها هم جان باختند.
در سراسر جهان، مرگ و میر ناشی از عفونتهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیکها در حال حاضر بیش از ۵ میلیون نفر در سال است و انتظار میرود طی چند دهه به دهها میلیون نفر افزایش یابد.
برندا ویلسون، پروفسور میکروبیولوژی دانشگاه ایلینویز گفت: «ما در میانه این بحران قرار داریم.»
ایالات متحده قبل از همه گیری در برابر مقاومت آنتیبیوتیکی پیشرفت قابل توجهی داشته است. به لطف پیشگیری و کنترل بهتر عفونتها و مراقبت بهتر، مرگ و میر ناشی از مقاومت آنتیبیوتیکی از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ به طور کلی ۱۸ درصد و در بیمارستانها ۳۰ درصد کاهش یافت.
اما همهگیری کووید ۱۹، بیمارستانها و سایر مراکز مراقبتهای بهداشتی را به نقطه شکست در سال ۲۰۲۰ نزدیک کرد و منجر به افزایش مصرف آنتیبیوتیکها، اشکال در پیشگیری از عفونتها و افزایش قابل توجه عفونتهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیکها در بیمارستانهای آمریکا شد. به این ترتیب، عفونتها و مرگ و میرهای ناشی از مقاومت آنتیبیوتیکی در بیمارستانها حداقل در آن سال ۱۵ درصد افزایش یافتند.
استفاده بیش از حد از آنتیبیوتیک به مقاومت باکتریها کمک میکند. «برایان هو» یکی از نویسندگان کتاب «انتقام میکروبها» گفت که مقابله با عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیکها در حال حاضر حدود ۵ میلیارد دلار در سال هزینه دارد.
علاوه بر هزینههای مالی، تلفات جانی زیادی هم وجود دارد. ویلیام هانیج، مدیر مرکز دینامیک بیماریهای واگیردار در دانشگاه هاروارد گفت: «بسیاری از اقداماتی که ما در پزشکی انجام میدهیم به توانایی ما در مدیریت عفونتهای باکتریایی که در طول درمان وابسته است.» بسیاری از جراحیها بدون وجود آنتیبیوتیکها برای جلوگیری از عفونتهای بعدی، امکان پذیر نیست.
بیمارانی که تحت درمان با استروئیدها هستند یا سرطان دارند به دلیل ایمنی پایین بدنشان به آنتیبیوتیکها نیاز دارند.
لارنس و دیگران میخواهند کنگره آمریکا را راضی کنند تا لایحهای را تصویب کند که باعث ایجاد انگیزهای جدید در شرکتهای دارویی میشود. به این شکل این شرکتها به توسعه و ارتقای آنتیبیوتیکها خواهند پرداخت. این لایحه برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ ارائه شد. این امر انگیزههای جدیدی را برای شرکتهای دارویی برای کشف و توسعه آنتیبیوتیکها ایجاد میکند.
در حال حاضر، هیچ انگیزه مالی برای شرکتها وجود ندارد تا یک دهه و بیش از ۱.۵ میلیارد دلار برای توسعه و ارتقای آنتیبیوتیکها هزینه کنند.
در بریتانیا، دولت این ماه قراردادهایی را با داروسازانی از جمله فایزر و «شیونوگی» امضا کرده که هزینه ثابت سالانه تا ۱۳ میلیون دلار را برای یک دهه آینده برای تولید دو آنتیبیوتیک جدید تضمین میکند.