مضرات و خطرات استفاده از لوازم آرایشی برای کودکان

اخبار بهداشت و سلامت / محققان دانشگاه «کلمبیا» در مطالعه اخیرشان اظهار کردند اکثر کودکان آمریکایی به دلیل استفاده از لوازم آرایشی در معرض مواد شیمیایی سرطان‌زا قرار دارند.

به گزارش اس اف، بار دیگر که فرزندتان هنگام رفتن به مراسمی، درخواست آرایش صورت کرد، کمی بیشتر فکر کنید چرا که نتایج یافته‌های ناراحت کننده جدید محققان دانشگاه «کلمبیا» و موسسه غیرانتفاعی «Earthjustice» نشان داده اکثر کودکانی که در ایالات متحده بزرگ می‌شوند، از لوازم آرایشی صورت و بدن استفاده می‌کنند که این مواد ممکن است حاوی مواد شیمیایی بالقوه مضر و مواد سرطان‌زا مانند سرب و آزبست باشد.

آزبست یا پنبه‌ی نسوز یا پنبه‌ی کوهی(Asbestos) که در علم زمین‌شناسی به کانی نامهربان معروف است، در اصل یک کانی سیلیکاتی حاصل از ماگما و در واقع نوعی سنگ آذرین بیرونی است و به همین دلیل، ریزبلور است و به‌طور کلی نام گروهی از ترکیب‌های معدنی منیزیم و سیلیسیم است که بیشتر در طبیعت به صورت الیاف معدنی و سنگ یافت می‌شود.

نویسندگان در این مطالعه بیش از ۲۰۰ نظرسنجی انجام دادند و دریافتند که ۷۹ درصد از والدین گزارش داده‌اند که فرزندانشان(سن ۱۲ سال و کمتر) از لوازم آرایشی صورت و بدن که برای کودکان عرضه می‌شوند(مانند اکلیل، رنگ صورت و برق لب) استفاده می‌کنند.

محققان در تحقیقات قبلی هشدار داده بودند که این محصولات اغلب حاوی مواد شیمیایی سمی مانند سرب، آزبست، PFAS، فتالات و فرمالدئید هستند. علاوه بر این، به نظر می‌رسد مواد شیمیایی سمی مانند فلزات سنگین که به طور خاص در لوازم آرایش صورت و بدن کودکان(CMBP) یافت می‌شود، برای نوزادان و کودکان مضر هستند. چنین مواد شیمیایی، چه تولیدکنندگان به عمد آنها را اضافه کنند و چه به عنوان آلاینده ظاهر شوند، با مشکلات سلامتی متعددی مانند سرطان، آسیب‌های عصبی رشدی و سایر پیامدهای جدی و غیرقابل برگشت سلامتی ارتباط دارند.

«النور ای مدلی»(Eleanor A. Medley) نویسنده اول این مطالعه گفت: شواهد فزاینده‌ای مبنی بر وجود مواد مضر اغلب در لوازم آرایشی و بهداشتی بزرگسالان و لوازم آرایش صورت و بدن کودکان وجود دارد و کودکان از نظر بیولوژیکی نسبت به اثرات سموم حساس‌تر هستند. در این زمان، کشف چگونگی استفاده کودکان از لوازم آرایش صورت و بدن به منظور مشخص کردن خطر و بهبود ایمنی مهم است.

مضرات و خطرات آرایش کودکان
مضرات و خطرات آرایش کودکان

کدام دسته از کودکان بیشتر از لوازم آرایشی استفاده می‌کنند؟

در میان تمام کودکان مورد بررسی قرار گرفته، تقریباً ۵۴ درصد از لوازم آرایش صورت و بدن کودکان حداقل به صورت ماهانه استفاده می‌کنند. ۱۲ درصد دیگر روزانه از لوازم آرایش صورت و بدن کودکان استفاده می‌کنند و تقریباً ۲۰ درصد از لوازم آرایش صورت و بدن کودکان به مدت هشت ساعت یا بیشتر در یک روز استفاده می‌کنند. یک سوم از کودکان حتی گزارش داده‌اند که طی ۱۲ ماه گذشته به طور ناخواسته این محصولات را مصرف کرده‌اند. بیش از یک سوم از کودکان مورد نظر لاتین تبار بودند و ۶۵ درصد از آن گروه استفاده از لوازم آرایش صورت و بدن کودکان را گزارش کردند. علاوه بر این، در مقایسه با سایر گروه‌های نژادی، کودکان لاتین تبار بیشتر از هر جمعیت دیگری از لوازم آرایش صورت و بدن کودکان استفاده می‌کنند.

این یافته‌ها درست زمانی به دست می‌آیند که چندین ایالت مانند نیویورک و واشنگتن، شروع به بررسی تشدید مقررات مصرف‌کننده در مورد اسباب‌بازی‌ها، لوازم آرایش و محصولات مراقبت شخصی کرده‌اند.

دکتر «جولی هربستمن»(Julie Herbstman) از دیگر محققان این مطالعه گفت: کودکان بسیار در برابر خطرات نامطلوب سلامتی مرتبط با مواد شیمیایی که اغلب در لوازم آرایش و محصولات بدن یافت می‌شوند قرار دارند و آسیب‌پذیر هستند. علاوه بر قرار گرفتن این مواد روی پوست، الگوهای رفتاری نامناسب مانند گذاشتن دست در دهان نیز ممکن است خطر بلع ناخواسته این مواد را افزایش دهد. علاوه بر این، جثه کوچک کودکان، سرعت رشد بالا، بافت‌ها و اندام‌های در حال رشد و سیستم ایمنی نابالغ کودکان، آنها را از نظر بیولوژیکی در برابر اثرات سموم بیشتر آسیب‌پذیر می‌سازد.

وی افزود: این نگران‌کننده است که صنعت آرایشی اجازه دارد محصولات آرایشی صورت و بدن که حاوی مواد شیمیایی بسیار سمی هستند را برای کودکان عرضه کند. یافته‌های این مطالعه می‌تواند به آژانس‌های فدرال کمک کند تا درک بهتری از نحوه استفاده کودکان از این محصولات داشته باشند و امیدواریم این مطالعه سازمان‌ها را تشویق کند تا برای محافظت از کودکان در برابر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی اقدام کنند. متأسفانه، در حال حاضر مطالعات کمی در سطح فدرال برای محافظت از کودکان در برابر مواد شیمیایی سمی موجود در لوازم آرایش صورت و بدن کودکان انجام شده است.

یافته‌های این مطالعه در مجله «International Journal of Environmental Research and Public Health» منتشر شده است.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *