مشخصات گوشت قرمز سالم چیست ؟

اخبار بهداشت و سلامت / رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خوزستان با اشاره به مشخصات گوشت قرمز سالم، گفت: تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه‌ای یا خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد سطحی گوشت محسوب می‌شود و از شاخص‌های نشان‌دهنده فاسد شدن گوشت هستند.

عبدالله محمدحسنی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه گوشت قرمز سالم ویژگی‌هایی دارد که هر مصرف‌کننده‌ای باید آن‌ها را بداند، اظهار کرد: گوشت نباید بوی غیر طبیعی مثل بوی ترشیدگی یا تعفن داشته و سطح خارجی آن نباید مرطوب، خیس یا خشک و چروکیده باشد.

وی افزود: در محل اتصال گوشت به استخوان نیز نباید بوی غیرطبیعی به مشام برسد؛ وجود بوی غیرطبیعی در این قسمت نشانه فساد عمقی در لاشه گوشت است.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه موارد خون‌مردگی، قارچ‌زدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود، ادامه داد: گوشت نباید بیش از حد سفت و یا لزج و نرم باشد. چربی‌های گوشت نیز باید سفید و یا متمایل به سفید و بدون هیچ‌گونه بوی نامطبوع باشند. علاوه بر این، آلایش خوراکی مثل کبد، جگر، دل و قلوه نباید دچار تورم و کیست و رنگ و بوی غیرطبیعی باشد.

محمد حسنی افزود: سطح گوشت نباید حالت خشک و چروکیده داشته باشد و محصول خریداری شده باید از لاشه دارای مهر و لیبل دامپزشکی و در حضور مشتری تهیه و عرضه شود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خوزستان گفت: گوشت‌های دارای بسته‌بندی موجود در فروشگاه‌ها باید در یخچال در شرایط دمایی استاندارد و در مدت زمان اعتبار مصرف بعد از تولید به فروش برسند و صرف شود. هنگام خرید نیز حتما باید به لیبل موجود روی آن دقت شود تا از تاریخ تولید و تاریخ انقضاء و محل و شرایط کشتار اطلاع حاصل شود.

محمدحسنی بیان کرد: به هیچ ‌عنوان نباید گوشت چرخ‌کرده را به صورت فله و از گوشت چرخ شده موجود در قصابی‌های سطح شهر به صورت آماده تهیه کرد. در صورت نیاز، چرخ کردن گوشت باید تنها به درخواست مشتری و در حضور وی و با رعایت همه مسائل بهداشتی از قبیل نظافت و شست‌وشوی مناسب دستگاه چرخ گوشت و رعایت کامل بهداشت فردی انجام شود.

وی عنوان کرد: تاریخ تولید و انقضا، کد پروانه بهره‌برداری از اداره‌کل دامپزشکی، آدرس محل تولیدو شرایط نگهداری (تازه صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد و منجمد منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد) از جمله مواردی است که مصرف‌کننده باید حین خرید فرآورده‌های خام دامی بسته‌بندی شده به آن‌ها دقت کند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خوزستان گفت: تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه‌ای یا خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد سطحی گوشت محسوب می‌شود و از شاخص‌های نشان‌دهنده فاسد شدن گوشت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *