مخالفت عجیب شهردار تهران با انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن

مقالات اجتماعی / شهردار تهران در خصوص عدم انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن تهران گفت: لیست اعلام کردن کار اشتباهی است و اگر لیست را ارائه کنیم از فردا کسی در شهر نمی‌ماند مهم این است که این ساختمان‌ها ایمن شوند و در گذشته به همه چیز به صورت تک‌بعدی نگاه می‌شده است و مشکل این ساختمان‌های ناایمن تنها از لحاظ آتش‌نشانی مورد بررسی قرار گرفته، اما همه چیز ایمنی آتش‌نشانی نیست.
علی رضا زاکانی در حاشیه مراسم‌ بهره‌برداری از دستاوردهای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: درحال حاضر ۲۲ گروه از ۹ دستگاه دست به دست هم دادند تا ساختمان‌های بالای شش طبقه شناسنامه‌دار شوند این کار را از ساختمان‌های بلند آغاز می‌کنیم و تا ساختمان‌های با طبقات پایین‌تر ادامه پیدا می‌کند.
شهردار تهران در ادامه در پاسخ به سوالی درباره انقضای تاریخ مواد غذایی موجود در سوله‌های مدیریت بحران گفت: در این سوله‌ها مواد غذایی نگهداری نمی‌شود و وسایلی چون اره، تیشه، موتور برق، چادر و مواد اولیه برای زمان‌های بحران وجود دارد و چیز دیگری نگهداری نمی‌شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص کاربری سوله‌های مدیریت بحران و موضوع در اختیار بودن این سوله‌ها برای سازمان ورزش گفت: سوله‌ها می‌توانند در طول روز در اختیار مردم باشند و در حقیقت کاربری چندگانه دارند و بخشی از آنها مربوط به تجهیزات است که در زمان بروز بحران مورد استفاده قرار می‌گیرد.
شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص واگذاری برخی املاک شهرداری تهران به افراد حقیقی و حقوقی که از گذشته اتفاق افتاده است، گفت: تعدادی از املاک در دست افراد بوده و تعدادی جزو تبصره شش محسوب می‌شوند که درحال حاضر بیش از ۳۰ ملک که در دست افراد مختلف بوده تخلیه شده و املاک تبصره شش قانون زمین شهری نیز درحال لیست شدن هستند که ازسوی معاونت فرهنگی شهرداری تهران ارائه خواهند شد.
هچنین رئیس شورای شهر تهران در این مراسم گفت: شهر امن آنقدر مهم است که خداوند در قرآن به آن قسم یاد کرده است. بی‌تردید شهر ایمن و پایدار بسیار مهم است و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
مهدی چمران افزود: تهران جزو ۱۰ شهری است در کشور که مخاطرات طبیعی زیادی دارد؛ البته مخاطرات غیرطبیعی مثل جنگ تحمیلی را هم داشتیم ولی زلزله و سیل و سایر مسائل خطر آفرین هم در تهران داریم و به این ترتیب تهران جزو ۱۰ شهر بحران زای کشور است.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در تهران مخاطرات دیگری همچون ناپایداری ساختمان‌ها را نیز داریم که این موضوع به خود شهروندان بستگی دارد و معضلی است که باید توسط خود مردم حل شود. برای ایمن‌سازی شهر تهران باید تلاش زیادی صورت گیرد و تاکنون اقدامات قابل تقدیری انجام شده اما کافی نیست. اگر زلزله‌ای در تهران با درجات بالا رخ دهد معلوم نیست چه اتفاقی می‌افتد. گفته شده شاید در تاریخ این اتفاق بی‌نظیر باشد شهری با این جمعیت و تراکم به دلیل ترافیک پیچیده در شرایط عادی نیز تردد در آن با مشکل مواجه است و در بحرانی مانند زلزله معلوم نیست حتی سیستم‌های مخابراتی، کار خود را به درستی انجام دهند لذا در سازمان مدیریت بحران سیستم مخابراتی برای بحران در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: در مساجد نیز پایگاه‌هایی درحال شکل‌گیری است که این امر ضرورت ویژه‌ای دارد تا از این طریق مردم خودشان بتوانند به خودشان کمک کنند. در سال‌های گذشته مانورهایی داشتیم که امروز نیز درخواست می‌کنیم این مانورها برای اعضای ستادها و استان‌های معین بار دیگر برگزار شود. در مواقع خطر شاید خود تهران نتواند به خودش کمک کند و باید از استان‌های معین برای کمک بیایند. بی‌تردید انسان‌هایی عاقل پیشگیری و پیش‌بینی می‌کنند.
چمران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص ساختمان‌های ناایمن نیز اظهار کرد: ساختمان‌های پایدار و نظارت بر آنها وظیفه نظام مهندسی است؛ لذا ساختمان‌هایی که می‌خواهند ساخته شوند باید مورد نظارت قرار گیرند تا پایدار ساخته شود. متاسفانه در تهران قبلا شاهد بودیم که ساختمان درحال ساخت فرو ریخته که باید در این حوزه دقت نظر ویژه‌ای داشته باشیم. همچنیم باید برای سیل، زلزله و فرونشست در تهران اقدامات پایدار و موثری انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *