محققان گونه جدیدی از دایناسورها را در رومانی کشف کردند

مقالات حوادث / تیمی از محققان بین‌المللی گونه‌ای از دایناسور‌ها را در غرب رومانی کشف کرده‌اند که پیش‌تر شناسایی نشده بود. آن‌ها نام این گونه را با الهام از محل پیدا‌شدن آن در ترنسیلوانیا، Transylvanosaurus platycephalus به‌معنای «ترنسیلوانوسور سرتخت» گذاشته‌اند و ادعا می‌کنند که حدود ۷۰ میلیون سال پیش زندگی می‌کرده است. استخوان‌های کشف‌شده از جمجمه ترنسیلوانوسور، اطلاعات بیشتری را درباره فرایند تکامل این جانوران در اروپا ارائه می‌کند. آگوستین می‌گوید: «احتمالاً محدودیت در تأمین منابع در این بخش از اروپا در آن زمان، منجر به شکل‌گیری این اندازه جسمی کوچک شده است.»
تیمی از محققان بین‌المللی گونه‌ای از دایناسورها را در غرب رومانی کشف کرده‌اند که پیش‌تر شناسایی نشده بود. آن‌ها نام این گونه را با الهام از محل پیدا‌شدن آن در ترنسیلوانیا، Transylvanosaurus platycephalus به‌معنای «ترنسیلوانوسور سرتخت» گذاشته‌اند و ادعا می‌کنند که حدود ۷۰ میلیون سال پیش زندگی می‌کرده است.
گروهی از محققان دانشگاه توبینگن، دانشگاه بخارست و دانشگاه زوریخ به رهبری «فلیکس آگوستین» دایناسور پیش‌تر شناخته نشده‌ای را کشف کرده‌اند که گیاه‌خوار بوده و با اندازه دو متری روی دو پا راه می‌رفته است. این دایناسور به خانواده ترکه‌دندانان تعلق داشته و مثل سایر دایناسورهای محلی در آن منطقه به‌خاطر محدودیت رشد جسمانی در گروه «دایناسورهای کوتوله» قرار می‌گیرد.

استخوان‌های کشف‌شده از جمجمه ترنسیلوانوسور، اطلاعات بیشتری را درباره فرایند تکامل این جانوران در اروپا ارائه می‌کند. آگوستین می‌گوید: «احتمالاً محدودیت در تأمین منابع در این بخش از اروپا در آن زمان، منجر به شکل‌گیری این اندازه جسمی کوچک شده است.»

محققان گونه جدیدی از دایناسورها را در رومانی کشف کردند

تنوع دایناسورها در اواخر دوره کرتاسه پایین نبوده است

محقق ارشد این پژوهش می‌گوید هر اکتشاف جدید به آنها ثابت می‌کند که فرض عمومی محققان درخصوص این مسئله که تنوع گونه‌های جانوری در اواخر دوره کرتاسه در اروپا پایین بوده، اشتباه است. ترکه‌دندانان در اواخر این دوره رایج‌ترین گروه از جانوران گیاه‌خوار اندازه کوچک تا متوسط در اروپا بودند. ولی ترنسیلوانوسور چگونه به جزیره‌ای که حالا با نام ترنسیلوانیا شناخته می‌شود، راه پیدا کرده بود؟

باقدمت‌ترین اکتشافات منسوب به ترکه‌دندانان در شرق اروپا پیدا شده است. در‌نتیجه می‌توان گفت که این موجودات به سمت غرب حرکت کرده و بعد دوباره به ترنسیلوانیا برگشته‌اند. دانشمندان می‌گویند تغییرات سطح آب دریا و پروسه‌های تکتونیک پل‌های موقتی را به‌صورت خشکی میان جزیره‌ها ایجاد کرده و به این موجودات اجازه حرکت می‌دادند.
افزون بر این، آگوستین می‌گوید اکثر جانوران به‌خصوص خزندگان می‌توانند از زمان تولد شنا کنند. این گزینه در کنار احتمال پدیدآمدن گونه‌های موازی از ترکه‌دندانان در شرق و غرب اروپا، می‌تواند یکی از دلایلی احتمالی برای کشف این دایناسور در رومانی باشد.

نتایج این مطالعه در مجله Journal of Vertebrate Paleontology منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *