مقالات مذهبی / یک کارشناس مسائل دینی در مورد چرایی صلح امام مجتبی(ع) گفت: در رویارویی که بین امام حسن(ع) و معاویه صورت گرفت از مهمترین علتهایی که باعث صلح امام با معاویه شد وجود همین نفوذیها و جنگ رسانهای مسمومی بود که علیه ایشان رقم خورده بود و امام را مجبور به صلح کرد.
حجتالاسلام امیرحسین بنانی ـ کارشناس مسائل دینی ـ در گفتوگو با ایسنا درباره صلح امام حسن(ع) و دلیل انجام آن، اظهار کرد: در مورد صلح امام ابتدا باید تمام زاویای تاریخی و اوضاع و احوال سیاسی، اجتماعی و اقتصادی زمان امام را در نظر بگیریم، همچنین شخصیت معاویه در طول تاریخ با عنوان یک فرد حیلهگر، محافظهکار و مرموز ثبت شده است که تمام کارهای ناروای خود را در قالبهای فریبنده و عوامپسند انجام میداد؛ مثل بر سر نیزه کردن قرآن در جنگ صفین و استفاده از سادهلوحی مردم که از طریق آن از شکست خود جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: معاویه در زمان امام حسن(ع) هم با همین روش فریبکارانه و از طرفی با صرف هزینههای بسیار زیاد یک جنگ رسانهای تمام عیار بر علیه امام حسن(ع) به راه انداخت و افکار عمومی مردم را تحت تاثیر خودش قرار داد، همچنین با فرستادن افرادی به عنوان نفوذی در بین یاران و سپاهیان امام حسن(ع) زمینه را برای رسیدن به اهداف پلید خودش فراهم کرد.
این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: در رویارویی که بین امام حسن(ع) و معاویه صورت گرفت از مهمترین علتهایی که باعث صلح امام با معاویه شد وجود همین نفوذیها و جنگ رسانهای مسمومی بود که علیه ایشان رقم خورده بود و امام را مجبور به صلح کرد.
حجتالاسلام بنانی یادآور شد: امام حسن(ع) در جایی به ابوسعید یکی از یارانش دلایل پذیرش صلح را اینگونه بیان میکنند که اگر من این صلح را انجام نمیدادم و با معاویه صلح نمیکردم هیچ یک از شیعیان ما بر روی زمین باقی نمیماندند و همگی کشته میشدند.
وی افزود: بعد از صلح با معاویه مهمترین اقدام امام جهاد تبیین بود تا به این وسیله ماهیت اصلی حکومت معاویه را برای مردم روشن کنند و به مردم این فرصت را بدهند تا خودشان بیندیشند و به حقایق اوضاع و ماهیت حکومت بنیامیه پی ببرند تا افکار عمومی برای قیام علیه این حکومت فاسد آماده شود.
این کارشناس مسائل دینی درباره مهمترین دلایل صلح امام حسن(ع) گفت: از مهمترین دلایل صلح امام حسن(ع) آگاهیبخشی و روشنگری نسبت به فساد دستگاه اموی و در رأس آن معاویه بود و اگر این صلح رقم نمیخورد شاید زمینه قیام امام حسین(ع) در کربلا و زنده شدن اسلام به وجود نمیآمد.
حجتالاسلام بنانی تصریح کرد: بعد از شهادت امام حسن(ع) که امامت بر عهده امام حسین(ع) قرار گرفت ایشان هم به مدت ۱۰ سال جهاد تبیین برادر خود را ادامه و شرایط را برای قیام علیه حکومت فاسد فراهم کردند و زمانی که این زمینه فراهم شد و مردم کوفه نامههای بسیاری برای امام فرستادند و اعلام کردند که آماده هستند در رکاب امام برعلیه این حکومت فاسد قیام بکنند امام حسین(ع) به سمت کوفه حرکت و واقعه عاشورا در این زمان رقم خورد.
وی در پایان با اشاره به اهمیت موضوع جهاد تبیین گفت: امروز هم همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند از مهمترین وظایف آحاد مردم همین جهاد تبیین است زیرا دشمن با تمام امکانات و توان خودش وارد میدان شده تا افکار عمومی جامعه را تغییر و به سمتی هدایت کند که خودش میخواهد، در این شرایط تنها راه مقابله با دشمن فقط جهاد تبیین است.