رکوردشکنی سرعت اینترنت

مقالات فناوری / محققان ژاپنی رکورد جدیدی در سرعت اینترنت برای انتقال داده ثبت کردند؛ ۱.۰۲ پتابیت در ثانیه (Pb/s).
به گزارش وب‌سایت نیواطلس، نکته جالب این است که چنین پیشرفتی با استفاده از کابل‌های فیبر نوری که باید با زیرساخت‌های موجود سازگار باشد، به دست آمد.

برای مرجع، یک پتابیت معادل یک میلیون گیگابیت است؛ به این معنی که این رکورد جدید حدود ۱۰۰ هزار برابر سریع‌تر از سریع‌ترین سرعت اینترنت خانگی در دسترس مصرف‌کنندگان است. حتی ناسا زمانی که ESnet۶ در سال ۲۰۲۳ عرضه شود، فقط ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه خواهد داشت. طبق گفته تیم محققان، با سرعت یک Pb/s، شما می‌توانید از نظر تئوری ۱۰ میلیون کانال در ثانیه ویدئو با وضوح ۸K پخش یا به عبارت دیگر در تنها ۲ ثانیه، هزار فیلم با کیفیت ۴K دانلود کنید!
این رکورد جدید توسط محققان موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) با استفاده از چندین فناوری نوظهور به ثبت رسیده است. اول، فیبر نوری شامل چهار هسته (لوله‌های شیشه‌ای که سیگنال‌ها را منتقل می‌کنند) به جای هسته معمولی است. پهنای باند انتقال به لطف فناوری موسوم به مالتی پلکسی تقسیم طول موج (WDM) به رکوردشکنی ۲۰ THz افزایش یافته است.
این پهنای باند از مجموع ۸۰۱ کانال طول موجی تشکیل شده است که در سه باند پراکنده شده‌اند. با کمک برخی دیگر از فناوری‌های تقویت نوری جدید و ماژولاسیون سیگنال، تیم به سرعت به رکوردشکنی ۱.۰۲ Pb/s دست یافت و داده‌ها را از طریق ۵۱.۷ کیلومتر کابل فیبر نوری ارسال کرد.
این نخستین باری نیست که دانشمندان NICT از نقطه عطف یک Pb/s برای انتقال داده پیشی می‌گیرند. در دسامبر ۲۰۲۰، این تیم با استفاده از یک کابل فیبر نوری با یک هسته و داده‌های کدگذاری شده در ۱۵ حالت، رکورد آن زمان که ۱.۰۱ Pb/s را گزارش کرد.
به همان اندازه که این شاهکار چشمگیر بود، نیاز به پردازش سیگنال پیچیده‌ای برای از هم زدن داده‌ها داشت که به این معنی است که اگر این فناوری در مقیاس عملی عرضه شود، باید مدارهای مجتمع اختصاصی توسعه و مستقر شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *