روش درست نگهداری پنیر برای ماندگاری بیشتر

مقالات تغذیه و سلامت / وقتی کپک روی غذایی ظاهر می‌شود، معمولا باید آن را بیرون بیندازید. با این حال، همیشه در مورد پنیر این طور نیست. کپک‌ها نوعی قارچ هستند که هاگ تولید می‌کنند. این موجودات زنده نشانه فساد غذا هستند و اغلب به رنگ تیره و سبز، سفید، سیاه، آبی یا خاکستری ظاهر می‌شوند. رشد کپک‌ها در بیشتر اوقات روی سطح غذا قابل مشاهده است، اما باید بدانید که ریشه‌هایی عمیق دارند که خطرناکند. کپک‌ها ظاهر و بوی غذا را تغییر می‌دهند و خطرناکند.

با این حال، برخی از انواع آن در پنیرسازی برای ایجاد طعم و بافت استفاده می‌شوند؛ گونه‌هایی که برای مصرف کاملا بی‌خطر هستند. تفاوت در طعم، بافت و ظاهر پنیر‌ها به نوع شیر، باکتری‌های موجود، مدت زمان کهنگی و روش‌های فرآوری آن‌ها و نیز نوع کپکی که برای تولید آن‌ها استفاده شده بستگی دارد.

دن بلیس، متخصص پنیر به گاردین گفت: «اگر کپک سطحی است، خوب است که آن را جدا کنید، اما اگر شروع به نفوذ به طعم پنیر کرده یا عمیق شده، خواه یک پنیر سفت یا نرم باشد، معمولا زمان خداحافظی با آن است.» هرگونه نشانه‌ای از کپک روی پنیر خامه‌ای، پنیر سفید، لیقوان، صبحانه و ریکوتا، به این معنی است که باید فورا دور ریخته شود، زیرا هاگ‌ها می‌توانند به راحتی کل محصول را آلوده کنند.

مکس ملوین، رئیس آموزش L لا فوقماژ، خاطرنشان می‌کند، «اگر چیزی آنقدر وحشتناک است که نمی‌توانید آن را به صورت خود نزدیک کنید، حتما تمایلی به خوردن آن هم ندارید!» کپک‌ها می‌توانند حامل باکتری‌های مضر از جمله لیستریا، سالمونلا و بروسلا باشند که همگی می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوند. اثرات آن از مسمومیت غذایی حاد تا نقص ایمنی و حتی سرطان متغیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *