روز جهانی شادی و چگونگی شادی بچه ها

مقالات روانشناسی / یک روانشناس با اشاره به اینکه برخی والدین تصور می کنند هرچقدر اسباب بازی‌های متنوع تر و گرانتری برای بچه‌ها بخرند آنها بیشتر شاد می شوند، تاکید کرد: اینکه والدین صرفا به خرید اسباب بازی گران قیمت و متنوع برای بچه ها اکتفا کنند فقط از سر باز کردن مسئولیت والد گری آنها در قبال بچه‌ها محسوب می شود چراکه اساسا هرچقدر پدر و مادر وقت بیشتری با فرزندان بگذرانند آنها خوشحال‌تر خواهند بود.

گوهریسنا انزانی در گفت وگو با ایسنا، همزمان با روز جهانی شادی با بیان اینکه کودکان به بازی کردن برای تجربه حس شادی نیاز دارند، اظهار کرد: درست است که در بسیاری از مواقع کودکان برای تجربه این حس شادی نیاز به داشتن اسباب بازی دارند اما مهم تر آن است که والدین نسبت به اینکه چطور بچه‌ها را با اسباب بازیهای مناسب شاد کنند، آگاه باشند.

وی در این رابطه توضیح داد: بسیاری اوقات والدین بر اساس آرزوهایی که از دوران بچگی خود دارند اقدام به خرید بی مهابای اسباب بازی برای بچه‌ها می کنند و این بی مهابا خرید کردن باعث می شود اسباب بازیها مطابق با سلیقه والدین و نه کودکان باشد.

به زعم این روانشناس، اسباب بازی مناسب برای کودکان باید منجر به رشد فکری و شناختی آنها شده و تمرکز بچه‌ها را افزایش دهد.

انزانی با بیان اینکه گاهی برخی اسباب بازی های به ظاهر گران قیمت و متنوع نه تنها به رشد بچه ها کمک نمی کند بلکه تمرکز آنها را نیز کاهش می دهد، تصریح کرد: از سوی دیگر معمولا کودکانی که دارای اسباب بازیهای زیادی هستند از بازی کردن و خلاقیت لذت نمی برند چراکه هرچه اسباب بازی کودکان کمتر باشد خلاقیت کودک بیشتر شده و هیجانات بیشتری را تجربه می‌کند.

اسباب بازیهای قدیمی را پنهان کنید و پس از مدتی به بچه ها نشان دهید
وی با تاکید بر اینکه والدین باید متناسب با فضای خانوادگی خود اقدام به خرید اسباب بازی کنند، ادامه داد: حتی گاهی پنهان کردن اسباب بازیهای قدیمی و نشان دادن آنها پس از چند ماه می تواند برای بچه ها هیجان انگیز باشد و کودکان با دیدن این اسباب بازی ها به همان اندازه خوشحال شوند که روز اول این اسباب بازیها را دیده‌اند.

این روانشناس در ادامه به بیان تکنیک‌هایی برای شاد کردن کودکان پرداخت و توصیه کرد: بازیها و فعالیتهای ساده‌ای نظیر خمیر بازی، ساخت وسایل ساده با چوب بستنی، تماشا کردن فیلم و سریال و انیمیشن متناسب با سن کودک، انجام بازی های فکری و حرکتی، شرکت در نمایش بازی کردن تئاتر و قرار گرفتن کودک در نقشهای متفاوت نظیر دکتر، مهندس و..، انجام ورزش های ساده نظیر توپ بازی، درست کردن کاردستی با مقوا و کاغذ رنگی و حتی وسایل ساده ای نظیر حبوبات و کاموا، بادکنک بازی و کشیدن تصاویر روی بادکنک، ساخت نقاب با مقوا و بازی با آن، نقاشی کردن روی کاغذ، خانه سازی کردن با وسایل ساده و به طور کلی استفاده از وسایل دور ریز برای بازی باعث خوشحالی بچه ها می‌شود.

انزانی معتقد است که کودکان از عشق و محبت بی قید و شرط والدین به آنها و نیز صمیمت و عشق پدر و مادر به یکدیگر خوشحال می شوند.

به گفته وی، برای داشتن کودکی شاد ابتدا باید والدین خود را دوست داشته و برای رشد و پیشرفت خود در زندگی اهداف متنوعی داشته باشند و این اهداف را عملیاتی کنند.

این روانشناس تاکید کرد: مادر و پدر شاد و هدفمند باشید که عشق بی قید و شرط به کودک خود می ورزند و در عین حال رابطه شاد و مهربانانه توام با حمایت با خود دارند می توانند انتظار داشتن فرزند شاد هم داشته باشند چراکه کودک مشاهده‌گر ما شادی را از والدین می آموزد.

انزانی در پایان سخنان خود خطاب به والدین خاطر نشان کرد: والدین ممکن است این روزها استرس‌های متفاوتی را تجربه کنند و از این رو خیلی شاد نباشند اما اولین وظیفه والدین شاد کردن خودشان است. اگر والدین شاد و آگاه باشند و مراحل رشدی بچه ها را بشناسند و بدانند که بچه‌ها از چیزهای ساده لذت می برند، می توانند فرزند خود را خوشحال کنند. از سوی دیگر نباید فراموش کرد که امکان شادی برای بچه‌هایی که والدین آنها افسردگی، اضطراب و ترس شدید را تجربه می‌ کنند وجود ندارد. بنابراین ابتدا باید خود والدین شاد باشند تا کودکانی شاد داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *