مقالات اجتماعی / هفته گذشته، سردار اشتری فرمانده کل نیروی انتظامی کشور از رسانه ملی به خاطر عدم انعکاس مناسب تلاش این نیرو در زمینه دستگیری دزدان صندوقهای امانات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران انتقاد کرد. بعد از این انتقاد، رئیس رسانه ملی هیچ واکنشی نشان نداد و به گونهای برخورد کرد که گوئی عملکرد سازمان را قبول دارد و ایراد فرمانده کل نیروی انتظامی را وارد نمیداند. تا اینکه دیروز با پخش سخنان رهبری که به مناسبت برگزاری کنگره شهدای عشایر کشور بیان کرده بودند و در آن گفتند: «این همه زحمت دارد کشیده میشود، این همه تلاش میشود، در مقابلِ این تلاشها این جوری برخورد میشود. حالا فرض بفرمایید، مِن باب مثال نیروی انتظامی کشور مثلاً یک تعدادی دزد را ظرف ۴۸ ساعت بعد از دزدی دستگیر میکنند؛ خب باید تشویق بشوند، امّا در رسانه ملّی خود ما جوری حرف زده میشود که به جای تشویق، کانّه سرزنش میشوند! عمدی که نیست – مسلّم است که عمدی نیست – امّا غفلت است؛ این غفلتها به سود دشمن تمام میشود.» رئیس سازمان صدا و سیما به اشتباه رسانه ملی اقرار و عذرخواهی کرد.
متن انتقاد فرمانده کل انتظامی کشور از پوشش ضعیف رسانه ملی در پرونده سرقت از بانک ملی این بود که گفت: «کشف این پرونده مربوط به آگاهی فراجا و تهران نبود و مربوط به کل نظام جمهوری اسلامی ایران بود؛ این گلایه را به دوستان در رسانه ملی اعلام میکنم، در برنامه جمعه شب نیز دوستان به جای پرداخت به اصل موضوع به حاشیه پرداختند و میخواستند ضعفی پیدا کنند! به هر صورت امیدواریم این مباحث اصلاح شود؛ یک اتفاق مثبت افتاده و دشمن نمیخواهد آن بزرگ شود و خود ما نیز حواسمان نیست که به این دستاورد بپردازیم.فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به ابراز لطف و محبت مردم به نیروی انتظامی کشور در جریان کشف این پرونده گفت: یک مراسم ویژه خاص این موضوع خواهیم داشت و از افرادی که در این پرونده زحمت کشیدند و کارآگاهانی که کار میدانی انجام دادند، تقدیر به عمل خواهد آمد.»
پیمان جبلی، بعد از انتشار سخنان رهبری، دیروز در نامهای به ایشان نوشت:
«محضر مبارک رهبر معظم انقلاب؛ سلام علیکم، فرزندان شما در رسانه ملی تذکر و گلایه شما را با گوش جان شنیدند. از غفلت و قصور پیش آمده عذرخواهی میکنیم و بدیهی است که جبران خواهد شد. بیشک؛ ما سربازان شما در صدا و سیما همواره نیازمند تذکرات و نصایح راهگشایتان هستیم و یکی از شاخصههای تحول در رسانه ملی، توجه جدی و پیگیری مجدانه هشدارها و رهنمودهای حضرتعالی خواهد بود.»
سوال بسیار مهم اینست که رئیس سازمان صدا و سیما چرا قبل از تذکر رهبری به اشتباه رسانه ملی پی نبرد و بعد از انتقاد فرمانده کل نیروی انتظامی درصدد جبران برنیامد؟
اینکه رئیس رسانه ملی در نامه خود خطاب به رهبری نوشته «همواره نیازمند تذکرات و نصایح راهگشایتان هستیم» یک امتیاز برای مدیران این رسانه نیست. درست است که آنها نباید خود را بینیاز از تذکرات و نصایح بدانند ولی این هم درست نیست که در مسائل بدیهی دچار غفلت شوند و بعد از تذکر رهبری درصدد جبران برآیند. رسانه ملی باید در انجام وظایف خود، همواره پیشرو باشد و در موارد غفلت، به تذکرات و انتقادات آحاد مردم توجه کند.