حکمرانی با تسخیر قلب‌ها

روزنامه جمهوری اسلامی / هشدار مهم امام خمینی که در سال‌های اول بعد از پیروزی انقلاب و تاسیس نظام جمهوری اسلامی که گفتند هیچ آسیبی به این نظام از خارج کشور وارد نخواهد شد و اگر خطری آن را تهدید کند، از داخل خواهد بود، از مهم‌ترین هشدارهای مربوط به موجودیت این انقلاب و نظام است که به نظر می‌رسد جدی گرفته نشده است.
در ناآرامی‌های اخیر، سران کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی تمام‌قد از براندازی نظام جمهوری اسلامی، البته در پوشش حمایت از مردم ایران، حمایت کردند و از هیچ اقدامی برای رسیدن به این هدف شوم دریغ نمی‌کنند. شبکه‌های ماهواره‌ای وابسته‌ای همچون ایران ‌اینترنشنال، بی‌بی‌سی، من‌وتو و سایر تلویزیون‌ها و رادیوها و خبرگزاری‌هائی که از بودجه‌های لابی صهیونیستی، سازمان‌های جاسوسی «سیا» و «موساد» و «انتلیجنت ‌سرویس» و دلارهای نفتی آل‌سعود تغذیه می‌کنند نیز با تمام توان بر آتش شعله‌ور شده در ایران می‌دمند تا بلکه آن هدف شوم را محقق کنند. این تلاش‌ها و ولخرجی‌های بی‌حد و مرز قطعاً به نتیجه مطلوب سران این کشورها منتهی نخواهد شد هرچند مشکلاتی برای ملت ایران پدید آورده و خواهد آورد و خسران‌های جبران ‌ناپذیری را سبب خواهد شد.
گروه‌ها و افرادی که در خارج از ایران این روزها با بی‌صبری و هیجان‌ زدگی در انتظار سقوط نظام جمهوری اسلامی هستند و با تکیه بر همین تصور خام از همین حالا بر سر تقسیم قدرت خیالی به جان همدیگر افتاده‌اند نیز مانند اربابان غربی و عربی و عبری خود تصور درستی از ایران ندارند و دچار توهم شده‌اند. تصوری که این جماعت و آن کارگردانان درباره شرایط اجتماعی ایران دارند، با آنچه واقعیت‌های ملموس نشان می‌دهند فاصله دارد. آن تصور غلط، از اطلاعاتی شکل گرفته که کارگزاران آن جماعت بیگانه از جامعه و ملت ایران براساس تمایلات خود به آنها می‌دهند. شاید گزارش‌های بسیاری از وقایعی که داده می‌شود درست باشند ولی اشتباه بزرگ مربوط به خاستگاه این وقایع و جمع‌بندی آنهاست. همین اشتباه است که جماعت خارج‌نشین و اربابان آنها را دچار توهم و گرفتار برداشت غلطی کرده است که با واقعیت‌های جامعه ایرانی بیگانه است. درست است که تبلیغات پرچم رسانه‌های وابسته با ایجاد هیجان در عده‌ای از جوانان و نوجوانان موثر است ولی جامعه ایران دارای عمق و لایه‌هائی است که از نظر آنها این رسانه‌ها و تلاش‌های تبلیغاتیشان چیزی بیشتر از کف روی آب نیستند و قطعاً راه به جائی نخواهند برد.
در عین حال، حکمرانان ما نباید از این نکته غافل باشند که ناتوانی عوامل خارجی در ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی به این معنا نیست که این نظام بطور کلی ضربه‌ناپذیر است. هشدار امام خمینی درست در همین موقعیت است که باید مورد توجه قرار گیرد. مسئولان نظام جمهوری اسلامی در شیوه حکمرانی دچار ضعف‌ها و اشتباهاتی هستند که با وجود این ضعف‌ها و اشتباهات، برای تضعیف این نظام و حتی براندازی آن نیازی به عوامل خارجی نیست. اختلافات بیهوده و جنگ قدرت از یکطرف و خودمحوری و ضعف مدیریت و تکیه بر دافعه به جای جاذبه از طرف دیگر، عواملی هستند که برای سست کردن پایه‌های حکمرانی کفایت می‌کنند و چنان ضربه‌ای به نظام جمهوری اسلامی وارد خواهند کرد که هیچ نیازی به عوامل خارجی نیست. معلوم نیست چرا بعضی از حکمرانان، تکیه بر زور و قدرت‌نمائی را برای باقی ‌ماندن در قدرت بر تلاش برای تسخیر قلوب ترجیح می‌دهند! اولین چیزی که هر حکمرانی باید بداند اینست که تضمین‌کننده حکمرانی فقط تسخیر قلب‌هاست. راضی نگهداشتن مردم به ویژه نسل جوان که قلبی پاک دارند، کار مشکلی نیست. اجرای عدالت، تکیه بر صداقت، تلاش برای خدمت بی‌منت، منطبق ساختن عمل با گفتار و انجام بموقع وعده‌ها اموری هستند که باعث تسخیر قلب‌ها می‌شوند. حکمرانان ما اگر با زبان ملایم و تکیه بر چنین عملکردی به سراغ نسل جوان بروند، تهدیدهای داخلی را هم به فرصت تبدیل خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *