اخبار هنری / پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما در واکنش به بازتابهای نامهای که خطاب به رئیسجمهور درباره عملکرد یکی از پلتفرمهای مجازی نوشته بود، تأکید کرد که هیچ احساس رقابت و چالشی با پلتفرمها ندارد.
- (درباره نامهای که درباره عملکرد یکی از پلتفرمها خطاب به رییس جمهور نوشته بود و چرایی نگارش این نامه): در دوره جدید و در راستای حمایتهایی که ما از پلتفرمها و به ویژه ویاودیها و شبکه نمایش خانگی داشتهایم، بیش از ۳۷۷ پلتفرم مجوز اخذ کردهاند و در حال حاضر هم فعالیت میکنند.
- (درباره این انتقاد که برخی این نامه را به واسطه رقیب دانستن پلتفرمها برای صداوسیما دانستهاند): اینها اتفاقاً از جمله خدمات حمایتی است که از پلتفرمها داریم و نه تنها رقابت و چالشی با آنها حس نمیکنیم بلکه فعالیت آنها را فرصت برای مأموریت فرهنگی صداوسیما و فضای فرهنگی کشور میدانیم، البته اگر درست در این مسیر حرکت کنند.
- یکی از خدمات حمایتی ما بررسی و اعلامنظر درباره طرحهای نمایشی است که به ساترا میرسید و گاهی بررسی آنها بیش از ۶ ماه طول میکشید و الان به یک هفته و ۱۰ روز کاهش یافته است.
- در طول یک هفته گذشته خبری که ساترا منتشر کرد ۴۰ طرح نمایش خانگی به تصویب رسیده و نشان میدهد نه تنها در خدمت پلتفرمها هستیم بلکه برای تسهیل ویاودیها و آثار نمایش خانگی تلاش هم میکنیم و سرویسها و خدماتی هم به آنها ارائه می دهیم. از جمله اینها مناسبتهایی مثل عید نوروز و دهه فجر است که انبوهی از تولیدات صداوسیما را در اختیارشان قرار میدهیم تا استفاده کنند.
- ما نه تنها پلتفرم و صنعت نمایش خانگی را چالش و تهدیدی برای صداوسیما نمیدانیم بلکه به استناد همان شعار تحولی که از روز گذشته مطرح کردم در نقش یک قرارگاه عمل میکنیم ظرفیت ویاودیها را هم بهعنوان ظرفیت مکمل صداوسیما میدانیم. و با همافزایی با حوزه نمایش خانگی تلاش میکنیم بتوانیم به نیازهای جامعه به نحو احسن پاسخ دهیم.
- اما در این بین نقش نظارتی هم در کنار نقش حمایتی ساترا بهعنوان قانون و چیزی که قانون برعهده ما قرار داده باید به آن عمل کنیم. اگر ساترا به نقش نظارتی خودش عمل نکند هم ظلم شده به مخاطبین و هم به فعالان این عرصه ظلم شده است.
- همه پلتفرمها برای تولید محتوا و برای انتشار محتوایشان باید بیایند یک فرآیند قانونی را طی کنند و از ساترا مجوز بگیرند. الان داریم مشخصاً درباره یک پلتفرم صحبت می کنیم.
- اگر پلتفرمی از این فرآیند تبعیت نکند و در واقع از این سیر قانونی تبعیت نکند ظلم به بقیه پلتفرم هاست و این حق را دارند به ما اعتراض کنند که شما چرا اجازه میدهید یک پلتفرم بدون مجوز اقدام به تولید محتوا و انتشار کند و ما باید مقید به گرفتن مجوز از شما باشیم.
- لذا این اقدام و پیگیری ای که ساترا انجام داده در راستای وظایف قانونیاش است و به هیچ وجه نباید تلقی شود ساترا و صداوسیما خدایی ناکرده در برابر پلتفرمهاست. ما به عنوان رسانه ملی با مخاطب سنتی و غیرسنتی که داریم وظایفمان را انجام میدهیم و امیدواریم بتوانیم به نحو احسن انجام دهیم.
- (در پاسخ به سوال دیگر که چرا تصمیمات ساترا ضمانت اجرایی ندارد و نیاز است رییس سازمان صداوسیما به این موارد نظارتی ورود کند؟): ساترا اتفاقاً در تعامل با پلتفرم ها خیلی روان دارد عمل میکند. ما جلسات هفتگی و گاهی اوقات بیش از یک بار در هفته داریم و هم فکری بین ساترا و پلتفرمها وجود دارد. اخیراً ساترا در یک ابتکار جالب از تمام مجوز گیرندگان از ساترا دعوت کرده خودشان یک جمع ناظر را از درون خود مجوزگیرندگان شکل بدهند. در واقع نظارت بر محتوا و انتشار را به نوعی به خود مجوزگیرندگان واگذار میکند. این تعامل و همفکری حضوری و به صورت مستمر دارد انجام میشود.
- فکر میکنیم برای تقویت این مسیر مثل همه تنظیم گران دیگر که نیاز دارند تنظیمگری و نظارت آنها ضمانت اجرایی داشته باشد دستگاههای دیگر مثل نهادهای نظارتی، دادستانی و… هم باید کمک کنند که معمول هم هست در حوزه مطبوعات و دیگر حوزه ها هم هست. در این حوزه هم باید وجود داشته باشد و به تدریج این ضمانتها ایجاد می شود.
- به دلیل آنکه احساس کردیم بیتوجهی به این قاعده و روالی که همه پلتفرمها از آن پیروی میکنند وجود دارد و متاسفانه فقط یک پلتفرم از آن تبعیت نکرده است، لازم دیدیم گزارشهایی را به مراجع ذی صلاح منعکس کنیم. طبیعی است که ساترا ضابط قضایی نیست که بخواهد اقدام خاصی را انجام دهد یک نهاد ناظر و تنظیم گر است که گزارش خود را به مراجع ذی ربط می دهد و ما هم همین کار را انجام دهیم.
- (در پاسخ به سوالی درباره بودجه سریال «موسی (ع)» و حواشی آن): کارهای ماندنی و فاخر مثل مثل سریال مختار، امام علی (ع)، یوسف پیامبر و… کارهایی هستند که در حافظه تاریخی و فرهنگی باقی میمانند و فرهنگ ساز و تاریخ ساز هستند. اینها به صورت طبیعی کارهای پرهزینهای هستند. در حال حاضر دو مجموعه پرهزینه و ماندگار داریم که کارهای آنها پیش میرود نباید خدایی ناکرده با گمانهزنیهای غلط و رفتارهای ناشی از کینهتوزی نسبت به رسانه ملی، کاری کنیم که این مجموعه ها آسیب ببیند. همه باید به عنوان پروژه ملی و طرح ملی به این آثار نگاه کرده و همه حمایت کنیم تا به سلامت و خوبی به نتیجه برسد و باقیات الصالحات باشد.
- (درباره حل مشکل پخش سریال «سرزمین کهن» ساخته کمال تبریزی): در مورد مشکلاتی که سرزمین کهن داشته اقدامات بسیار خوبی را انجام دادیم و حتماً خبرهای خوبی در مورد آن خواهیم داشت. مجموعهای که با هدف معرفی قهرمانان بختیاری ساخته شده است و سعی میکنیم در کنار چالشهای جدی که در خصوص تامین منابع ساخت مجموعههای فاخر با آن روبرو هستیم، از ارزش کیفی کار پایین نیاید و آن استانداردهای کیفی را رعایت کنیم.
- ( در پاسخ به اینکه آیا «خندوانه» و «دورهمی» به تلویزیون بازمیگردند یا نه): ما برنامههای تلویزیونی متنوعی داریم کارهایی با خلاقیتها و ایدهپردازیهای جدید که انشالله روی آنتن خواهند آمد و از آنها هم رونمایی خواهیم کرد.