توسعه‌دهنده وب کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

توسعه‌دهنده وب


در دنیای مدرن، روزانه درصد زیادی از مردم از اینترنت و انواع وب سایت‌ها استفاده می‌کنند. به طور طبیعی، برخی از افراد تصمیم می‌گیرند که آنها را بیاموزند، بنابراین اینکه طراح و توسعه دهنده وب کیست و چه نقشی در این پروسه دارند، یک سوال متداول خواهد بود.


توسعه‌دهنده وب کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟


وب به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از جذاب‌ترین و پردرآمدترین انتخاب‌های شغلی در دنیای مدرن است. اما توسعه دهنده وب کیست و دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد؟
ممکن است تا به حال به یادگیری یک یا دو زبان برنامه‌نویسی و تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده وب فکر کرده باشید. هدف از این مقاله پاسخگویی به سوالات بالا و موارد دیگر است. اگر علاقه‌مند به یادگیری توسعه وب هستید با ما همراه باشید.
توسعه‌دهنده وب کیست؟
برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید ببینیم که یک توسعه‌دهنده وب چه کاری انجام می‌دهد و چگونه آن را انجام می‌دهد.
یک توسعه‌دهنده یا برنامه‌نویس وب کسی است که یک طراحی وب را که توسط مشتری یا تیم طراحی ایجاد شده است را به یک وب‌سایت تبدیل می‌کند.
آنها این کار را با نوشتن کدهای پیچیده و با استفاده از زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی انجام می‌دهند. توسعه‌دهندگان وب کار بسیار دشواری دارند، زیرا آنها اساساً باید زبانی که ما می‌فهمیم مانند انگلیسی را به زبانی که رایانه می‌فهمد، مانند پایتون یا HTML ترجمه کنند.
قطعا این روند به زمان زیاد و درک پیچیده‌ای از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف و نحوه استفاده از آنها نیاز دارد. انواع مختلف توسعه دهندگان(Devs) در زمینه‌های مختلف تخصص دارند، به این معنی که پروژه‌های وب بزرگ معمولاً همکاری بین چندین توسعه‌دهنده مختلف را شامل می‌شود.


انواع توسعه‌دهندگان وب


انواع مختلفی از توسعه‌دهندگان وب وجود دارد که هر کدام بر جنبه‌های متفاوتی از ایجاد یک وب‌سایت تمرکز می‌کنند. سه نوع توسعه‌دهنده اصلی عبارتند از فرانت‌اِند(front-end)، بک‌اِند(back-end) و فول‌استک(full-stack) که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
توسعه‌دهندگان فرانت‌اِند مسئول قسمت‌هایی از یک وب‌سایت هستند که مردم می‌بینند و با آنها تعامل دارند، توسعه‌دهندگان بک‌اِند مسئول کد پشت صحنه هستند که نحوه بارگیری و اجرای یک وب‌سایت را کنترل می‌کند و توسعه‌دهندگان فول استک تا حدودی همه چیز را انجام می‌دهند.
توسعه‌دهنده فرانت‌اِند
توسعه‌دهنده فرانت‌اِند کسی است که طراحی وب‌سایت مشتری یا تیم طراحی را می‌گیرد و کدهای لازم برای پیاده‌سازی طرح‌ها را در وب می‌نویسد. تمام آنچه که می بینید و از آن استفاده می‌کنید، مانند جنبه بصری وبسایت، منوهای کشویی و متن، همه توسط توسعه‌دهنده فرانت گرد آورده شده است. یک توسعه‌دهنده وب فرانت‌اِند حداقل به سه زبان برنامه نویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت مسلط خواهد بود.
HTML به آنها اجازه می‌دهد تا محتوا را به وب‌سایت اضافه کنند. CSS به آنها اجازه می‌دهد تا مواردی مانند رنگ، سایز و حاشیه‌ها را تغییر دهند. جاوااسکریپت (Java Script) امکان درج عناصر تعاملی، مانند دکمه‌ها را فراهم می‌کند. در واقع آنچه یک توسعه‌دهنده وب مسئول آن است، اطمینان حاصل کردن از این که تمام محتوای مورد نیاز برای وب‌سایت واضح، قابل مشاهده و در مکان مناسب باشد.
توسعه‌دهندگان فرانت، اطمینان حاصل می‌کنند که رنگ‌های مناسب بخصوص در مورد رنگ متن، رنگ بکگراند و هِدر در مکان‌های مناسب قرار دارند، یا خیر.
برخی از بهترین توسعه دهندگان فرانت‌اِند نیز طراحان بسیار خوبی هستند و به آنها اجازه می‌دهند تا در حین انجام کارها را تغییر دهند.
آنها اطمینان حاصل می‌کنند که فرمت همه لینک‌های خروجی به درستی صورت گرفته و وبسایت ریسپانسیو و جذاب باشد. طراحی موبایل معمولا قسمت بزرگی از پروسه است، در حالی که اطمینان از اینکه یک وب‌سایت به درستی در همه مرورگرهای وب نمایش داده می‌شود نیز مهم است. بعضی معتقدند که توسعه‌دهندگان فرانت، ساده‌ترین نوع توسعه‌دهندگان برای یادگیری هستند.


توسعه‌دهنده بک‌اِند


کار توسعه دهندگان بک‌‌اِند از توسعه‌دهندگان فرانت‌اِند سخت‌تر است. در حالی که توسعه دهندگان فرانت‌اِند مسئول برنامه‌نویسی سمت کلاینت هستند، توسعه‌دهندگان بک‌اِند باید با سمت سرور سروکار داشته باشند.
از آنجایی که سرعت وب‌سایت در هنگام بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) مورد توجه قرار می‌گیرد، در هنگام توسعه بک‌اِند فاکتور مهمی است. توسعه‌دهندگان بک‌اِند از طیف گسترده‌ای از زبان‌های Server-side برای ساخت برنامه‌های پیچیده استفاده می‌کنند. برخی از محبوب‌ترین زبان‌ها نیز شامل PHP ،Python ،Java و Ruby هستند. جاوا اسکریپت همچنین به عنوان یک زبان توسعه پشتیبان به طور فزاینده‌ای در حال گسترش است، در حالی که SQL معمولاً برای مدیریت و تجزیه و تحلیل داده‌ها در پایگاه داده‌های وب‌سایت استفاده می‌شود.
به عبارتی توسعه‌دهنده بک‌اِند، آنچه را که در پشت صحنه می‌گذرد، مهندسی می‌کند، جایی که دیتاها ذخیره می‌شوند و بدون آنها نیز هیچ فرانت‌اِندی وجود نخواهد داشت. مهمترین فاکتور برای توسعه دهنده بک‌اِند توانایی ایجاد یک کد تمیز و کارآمد است که آنچه شما می‌خواهید را به سریع‌ترین شکل ممکن انجام می‌دهد.
از آنجا که وبسایت‌های مختلف نیازهای مختلفی نیز دارند، یک توسعه دهنده بک‌اِند باید انعطاف‌پذیر باشد، یعنی قادر به ایجاد برنامه‌های مختلف بوده و درک عمیق و واضحی از زبان‌هایی که استفاده می‌کند داشته باشد تا بتوانند کارآمدترین روش را برای ایجاد برنامه مورد نیاز به کار گیرند.


توسعه‌دهنده فول‌استک


توسعه دهندگان فول استک هم استراتژی‌ها و فرآیندهای فرانت‌اِند و هم بک‌اِند را می‌فهمند، این بدان معناست که آنها کاملاً در موقعیتی قرار دارند که می‌توانند بر کل فرآیند نظارت کنند. در مورد وبسایت‌های کوچک، که بودجه زیادی برای توسعه ندارند، یک توسعه‌دهنده فول استک برای ساخت کل وبسایت، کفایت می‌کند. این افراد از ارتباط سمت کلاینت و سرور آگاه هستند و طبیعتا کار در این سطح، به تخصص بیشتری نیاز دارد.


مزایای یادگیری تکنیک‌های توسعه فول‌استک:


• شما در نهایت دانشی خواهید داشت که بتوانید به تنهایی یک وب‌سایت کامل ایجاد کنید که این کار شانس شما برای استخدام را افزایش می‌دهد و امنیت شغلی شما را در آینده افزایش می‌دهد.
• به‌عنوان یک توسعه‌دهنده فول استک، ارتباطات بین قسمت‌های فرانت و بک یک وب‌سایت را درک خواهید کرد و به شما این امکان را می‌دهد تا برنامه‌های کارآمد و مؤثری را برای تمام بخش‌های وب‌سایت بسازید.
• توسعه‌دهندگان فول‌استک اغلب برای نظارت بر پروژه‌های بزرگ و شرکت‌های کلان استفاده می‌شوند.
اگر می خواهید به یک توسعه‌دهنده وب تبدیل شوید، ابتدا باید از بین توسعه فرانت‌اند، بک‌اند، و فول‌استک یکی را انتخاب کنید و سپس زبان‌های برنامه‌نویسی مربوطه را بیاموزید. همچنین باید ساختن وب‌سایت‌ ها و برنامه‌ها را تمرین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *