بهزاد نبوی: در دولت روحانی، احیای برجام در دسترس بود اما اجازه ندادند

اخبار سیاسی / بهزاد نبوی هچنان موضع سال گذشته خود را تکرار می‌کند که «نمی‌خواهیم دینامیت زیر ساختمان نظام بگذاریم.»

رئیس سابق جبهه اصلاحات در گفتگو با شماره اخیر مجله «آگاهی نو»، بعضی از کسانی که به آن موضع انتقاد می‌کنند را تحت تاثیر جو و فضای موجود دانست و گفت؛ «تصور می‌کنم برخی افراد در بدنه اصلاح‌طلبان طی یک سال گذشته، به این نتیجه رسیده‌اند که کار دارد تمام می‌شود پس بگذارید ما برای حرکت بعدی خودمان را آماده کنیم و جا باز کنیم در حرکت بعدی. استنباط من این بود. حالا نمی‌دانم چقدر درست است و چقدر غلط. ولی احساس می‌کنم که نگران این بودند که سرشان بی‌کلاه بماند.»
خاتمی متناسب با زمان حرف می‌زند /معترضان صدای مهندس موسوی را هم نشنیدند

نبوی افزود: آقای خاتمی متناسب با زمان حرف می‌زند. برخی اصلاح‌طلبان حتی شعار «زن، زندگی، آزادی» را تکرار کردند. البته من این کار را نکردم و در آن مصاحبه با «هم‌میهن» فحش کف خیابانی‌ها و حتی بدنه اصلاحات را به جان خریدم، اما نه تنها حرف‌های من، بلکه حتی حرف اصلاح‌طلبانی هم که حرف‌های نو می‌زنند، هم به درستی شنیده نشده و نمی‌شود. معترضان حتی صدای شخصی مانند آقای مهندس موسوی که خیلی جلوتر رفت، یعنی بحث مجلس مؤسسان را مطرح کرد، شنیده نشد.

با جوانگرایی و استفاده از خانم ها، جوان‌های کف خیابان سمت ما نمی‌آیند

او در ادامه گفت: در جبهه اصلاحات یک زن که فعالیت سیاسی گسترده‌ای هم از گذشته داشته، رئیس شده است که مبارک است، ولی بعضی از دوستان تصورشان این است که با شعار جوان‌گرایی یا استفاده از خانم‌ها، جوان‌های کف خیابان به سمت ما خواهند آمد که من چنین تصوری ندارم.

مشکل امروز، اقتصاد و معیشت است

رئیس سابق جبهه اصلاحات گفت: مشکل امروز ما، مشکل اقتصاد و معیشت مردم است و مردم به لحاظ وضع زندگی و معیشت و اقتصاد و… در شرایطی هستند که اهمیتی نمی‌دهند که ما یک زن را بگذاریم یا یک مرد. جوان بگذاریم یا پیر. حالا ممکن است در خودمان، در بدنه محدود خودمان ریاست یک زن چنین اثری بگذارد؛ ولی تصور نکنید همه مشکلات با ریاست یک زن یا یک جوان حل می‌شود. مشکلات دیگری هم هست که باید همه را با هم ببینیم.

تفکر چپ روانه را قبول ندارم

نبوی با بیان اینکه «من تفکر چپ‌روانه را قبول ندارم»، تاکید کرد: خیلی از کار‌هایی که انجام می‌شود چپ‌روی است؛ چون وقتی کاری بکنیم که عاقبت آن را ندانیم چه می‌شود، همین‌طور دیمی حرکت کنیم، اسمش می‌شود چپ‌روی…

در اصلاح‌طلبان هم لوچ داریم

او ادامه داد؛ خدا بیامرزد مرحوم شعاعیان که با هم مبارزه مسلحانه می‌کردیم، در نقد چپ‌روی در آن زمان می‌گفت «این‌ها چپ نیستند، لوچ‌اند یعنی چشم‌هایشان تابه‌تا می‌بیند و نمی‌شود اسم این‌ها را چپ گذاشت.» واقعا الان ما هم دچار مرض بچه‌گانه چپ‌روی هستیم. یعنی کسانی هستند که لوچ‌اند… در مجموعه‌های خودمان هم می‌بینیم، نه اینکه فکر کنید منظورم نیرو‌های بیرون از مجموعه است. به آن‌هایی که کف خیابان بودند کاری ندارم. در مجموعه‌های خودمان هم لوچ داریم.

او با دفاع از این نظر که «باید باز هم دولت اصلاح‌طلب و معتدل انتخاب شود»، افزود: در دولت آقای روحانی امضای برجام کار ساده‌ای نبود. ببینید الان دو سال است دنبال این‌اند که برجام را به نتیجه برسانند، همان برجامی که به آن بد و بیراه می‌گفتند، اما هنوز نتوانسته‌اند.

پیروزی بزرگ روحانی از نگاه سیدحسن خمینی

چهره شاخص اصلاحات گفت: امضای برجام و در پی آن رفع تحریم‌ها و خروج پرونده ایران از شورای امنیت، کار‌هایی بسیار مهم بود. بعضی از دوستان ما می‌گویند آقای روحانی دوره اولش بد نبود – با بزرگواری می‌گویند بد نبود! –، ولی دوره دوم هیچ کاری نکرد. درباره دور دوم آقای روحانی هم این کلام را از حسن آقای خمینی نقل کنم که می‌گفت در دوره دوم، آقای روحانی اگر تنها یک کار حفظ برجام در دوره ترامپ را انجام داده باشد، بزرگترین پیروزی است.

احیای برجام در دسترس بود، ولی اجازه ندادند
نبوی ادامه داد: شما ببینید در دوره بایدن نمی‌توانند مذاکره کنند و کار بازگشت به برجام را به نتیجه برسانند. روحانی در دوره ترامپ توانست برجام را حفظ کند و اواخر دوره‌اش بایدن انتخاب شد که مذاکره شروع کند و توانست کار را مجددا به نتیجه برساند و احیای برجام کاملا در دسترس بود، ولی اجازه ندادند. ظاهرا آقای روحانی گفته بود اجازه دهید دولت من توافق امضا کند و شما از ثمره‌اش بهره‌مند شوید که مقبول واقع نشد. حداقل من همیشه از عملکرد دولت‌های اصلاح‌طلب و میانه‌رو و معتدل دفاع کرده و می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *