اینترنت ۵G و ۶G

اینترنت 5G و 6G


اگرچه هنوز شبکه‌های ۵G به طور کامل ساخته نشده‌اند، شرکت‌های ارتباط بی‌سیم از قبل شروع به نگاه کردن به آینده و فکر کردن درباره شبکه‌های تلفن همراه نسل بعدی کرده‌اند.
در حال حاضر، فناوری ۵G در بیشتر کشورهای جهان امروز وجود دارد و مردم این کشورها می‌توانند با خریدن یک تلفن هوشمند ۵G از تمام مزایای اتصال داده ۵G لذت ببرند. با این حال، فناوری هرگز متوقف نمی‌شود و هم اکنون صحبت‌هایی در مورد گام بعدی و نسل جدید اینترنت ۶G در دنیای اتصالات تلفن همراه وجود دارد.
اینترنت ۵G و ۶G
شبکه ۶G چیست؟
۶G ششمین نسل از شبکه بی‌سیم در ارتباطات است که جانشین فرضی ۵G است. این شبکه در حال حاضر در حال توسعه است که در آن شرکت‌های فناوری بزرگ مانند نوکیا، اریکسون و غیره و بسیاری از کشورها از جمله ژاپن، چین، هند و سنگاپور روی آن کار می‌کنند.
شبکه ۶G به طور قابل توجهی سریعتر از ۵G است و می‌تواند از فرکانس‌های بالاتر با تأخیر بسیار کمتر استفاده کند. یکی از اهداف کلیدی که ۶G به آن دست خواهد یافت، پشتیبانی از ارتباطات تاخیری یک میکروثانیه است.

۶G بر اساس زیرساخت‌های اصلاح‌شده و ظرفیت پیشرفته‌ای که در حال حاضر بر روی شبکه‌های ۵G موج میلی‌متری ایجاد شده، ساخته می‌شود. استفاده از باندهای رادیویی با فرکانس بالاتر، به شبکه‌ها سرعت بسیار سریع‌تر و تأخیر کمتری می‌دهد و می‌تواند از دستگاه‌ها و سیستم‌های پیچیده تلفن همراه مانند اتومبیل‌های خودکار پشتیبانی کند.
استانداردهای جدید ارتباط بی سیم تقریباً هر دهه ظهور می کنند، و انتظار می رود ۶G در حدود سال ۲۰۳۰ وارد عمل شود. اما هیچ چیز مشخص نیست – حتی اصطلاح “۶G” می تواند تغییر کند و اسم دیگری جایگزین آن شود.
شبکه ۶G چگونه کار خواهد کرد؟
شبکه ۶G به طور بالقوه از فرکانس‌های مختلف براساس انتخابی برای اندازه‌گیری جذب و انجام تنظیمات بر این اساس استفاده می‌کند. این زمانی امکان پذیر است که اتم‌ها و مولکول‌ها تشعشعات الکترومغناطیسی را در فرکانس‌های مشخصه ساطع و جذب کنند و فرکانس‌های گسیل و جذب بدون توجه به ماده استاندارد باشد.
دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) در سنگاپور و دانشگاه اوزاکا در ژاپن تراشه ای برای امواج تراهرتز (THz) در سال ۲۰۲۰ ایجاد کردند. انتظار می رود که سنجش بی سیم ۶G ممکن است از این تراشه ها استفاده کند.
در ژانویه ۲۰۲۲، Purple Mountain Laboratories چین ادعا کرد که تیم تحقیقاتی آن رکورد جهانی نرخ داده ۲۰۶.۲۵ گیگابیت بر ثانیه را برای اولین بار در یک محیط آزمایشگاهی در باند THz به دست آورده است.
۴G در مقابل ۵G و ۵G در مقابل ۶G
فناوری اینترنت تلفن همراه که امروزه در اختیار داریم، بیشتر مبتنی بر ۴G است، یک استاندارد بی‌سیم که برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۰۹ راه اندازی شد. ۴G تا حد زیادی سرعت داده را در تلفن‌های ‌ما افزایش داد و به کاربران اجازه داد تا فعالیت‌های آنلاین مانند پخش ویدیو HD و بازی‌های ویدیویی را انجام دهند.
جالب اینجاست که با وجود اینکه اکنون به سمت ۵G می رویم، بسیاری از شرکت‌های تلفن همراه هنوز به معیارهای بین المللی G4 نرسیده‌اند.
با این حال، AT&T، T-Mobile و سایر ارائه دهندگان خدمات تلفن همراه اقدام به راه‌اندازی ۵G در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ کردند. آنها اکنون مشغول ایجاد شبکه‌های سلولی ۵G در سراسر کشور هستند. برخی از شرکت‌ها نیز نسخه‌های اولیه اینترنت خانگی ۵G را راه اندازی کرده‌اند.
سرعت فعلی ۵G بسته به نوع شبکه ۵G که در آن هستید، بین ۴۰ تا ۱۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است. کارشناسان تخمین می‌زنند که با استفاده از فناوری‌هایی مانند طیف موج میلی‌متری و شکل‌دهی پرتو، ۵G در نهایت می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۰۰۰۰ مگابیت در ثانیه برسد. خواه ۵G به آن هدف برسد یا نه، شرکت‌های بی‌سیم اکنون از خدمات رسانی به تلفن‌های ما و برنامه‌ریزی برای استفاده از ۵G برای سایر برنامه‌ها در صنعت، تجارت، مراقبت‌های بهداشتی و کار از راه دور شده‌اند.
۶G چگونه خواهد بود؟
سخت است که بگوییم ۶G چگونه به نظر می‌رسد چون هنوز وجود ندارد. اما در مصاحبه‌های رسانه‌ای و مقالات تحقیقاتی، شرکت‌های بی‌سیم و دانشگاهیان، ۶G را به‌عنوان یک سیستم کاملاً یکپارچه مبتنی‌بر اینترنت توصیف می‌کنند که امکان برقراری ارتباط آنی بین مصرف‌کنندگان، دستگاه‌ها، وسایل نقلیه و محیط اطراف را فراهم می‌کند.
در حال حاضر، ما اینترنت اشیا (IoT) را با گوشی‌های هوشمند داریم و در نهایت می‌توانیم به اینترنت همه‌چیز فراگیر برسیم. اما این به پیشرفت‌های آتی مانند ۶G و نحوه عملکرد آن بستگی دارد
جمع‌بندی
۶G یک مفهوم بیشتر تئوری است، که مجموعه‌ای از ایده‌ها و تئوری‌ها را نشان می‌دهد که چگونه شبکه تلفن همراه، دستگاه های Wi-Fi، اتومبیل‌‌های متصل و سایر چیزهای متصل به Wi-Fi یک دهه بعد ظاهر و احساس خواهند شد. این آینده اینترنت بی‌سیم است که دانشگاهیان و شرکت‌ها در حال حاضر آن را تصور می‌کنند.
در حال حاضر حدس زدن در مورد زمان عرضه ۶G سخت است اما کارشناسان معتقدند که ما اولین نمونه اولیه را در حدود سال ۲۰۳۰ خواهیم داشت. همچنین شایعاتی وجود دارد که ژاپن در حال کار بر روی نمونه اولیه است و احتمالا آن را زودتر از سایر کشورها عرضه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *