پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir) علیاصغر شالبافیان گفت: با توجه به اینکه ریاست مجمع گفتوگوی آسیا یا ACD از مهرماه سالجاری برعهده ایران قرار گرفته است، بر این اساس سه شهر کرمان، یزد و مشهد کاندیدای پایتختی شدند که پس از بررسی شاخصهای مورد نظر، شهر یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتوگوی آسیا (ACD) در سال ۲۰۲۴ انتخاب و معرفی شد.
او افزود: با توجه به اهداف تعیینشده شامل ارتقاء همگرایی بین کشورهای آسیایی به منظور تلاش برای تشکیل اتحادیه آسیا، گسترش بازار تجاری و مالی، ارتقاء نقش آسیا برای تاثیرگذاری در معادلات جهانی و نیز تبدیل آسیا به یک مجموعه توانمند برای تعامل با دیگر نقاط جهان، رویکرد میزبانی و ریاست مجمع به صورت متناوب به کشورهای عضو سپرده شده است. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران توانسته است علاوهبر میزبانی کشورهای عضو، شهر یزد را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتوگوی آسیا معرفی کند و این دستاورد مورد پذیرش اعضا قرار گیرد.
شالبافیان با بیان اینکه انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو متناسب با دوره زمانی ریاست مجمع به صورت یکساله ویژه سال ۲۰۲۴ اعلام شده است، یادآور شد: کشوری که ریاست سالانه را برعهده دارد از امتیاز معرفی یک شهر به عنوان پایتخت گردشگری و همچنین میزبانی نشستهای مجمع در همان سال برخوردار است، از این رو با توجه به اینکه ریاست مجمع از مهرماه برعهده ایران قرار گرفته است، براساس رویه موجود سه شهر کرمان، یزد و مشهد کاندیدای این پایتختی شدند که پس از بررسی شاخصهای مورد نظر شهر یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتوگوی آسیا (ACD) انتخاب و معرفی شد.
معاون گردشگری افزود: توسعه شبکه بازاریابی گردشگری کشورهای عضو ACD، ایجاد تسهیلات سفر و گردشگری برای کشورهای عضو با هدف افزایش گردشگران ورودی از این کشورها، معرفی محصولات گردشگری، ظرفیتها و توانمندیهای استان با هدف حرکت به سوی توسعه پایدار گردشگری، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری استان، تلاش برای توسعه روابط بخشخصوصی گردشگری ملی و استانی با کشورهای عضو، تصویرسازی مثبت از جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای عضو، برگزاری رویدادهای گردشگری بینالمللی، تقویت روابط جمهوری اسلامی ایران در حوزه سازمانهای تخصصی و بینالمللی در سطح منطقهای و بینالمللی، از جمله دستاوردهای پیشنهادی انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوی آسیا به شمار میآید.
طرح پیشنهادی تشکیل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا موسوم به (ACD) برای اولینبار توسط نخست وزیر تایلند در سیوچهارمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای آ. سه. آن در سال ۲۰۰۱ مطرح و در سال ۲۰۰۲ در تایلند انجام شد.
مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با ۳۵ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی به شمار میآید که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاریهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تأسیس شده است. عالیترین ارگان تصمیمگیری مجمع، اجلاس وزیران امور خارجه است که سالانه دو نشست برگزار میکند، این دو نشست عبارتند از نشستی در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و نشستی به میزبانی کشوری که ریاست مجمع را در همان سال بر عهده گرفته است.
منبع: ایسنا