آموزش فتوشاپ / ایجاد پروژه جدید و تنظیمات

آموزش فتوشاپ

ایجاد پروژه و تنظیمات مربوط به آن در آموزش فتوشاپ :


برای ایجاد یک پروژه ی جدید از منوی file گزینه ی newرا انتخاب کرده و یا کلیدهای میانبر ctrl N را فشار دهید. پنجره ی زیر باز می شود.

نام : در بالاترین قسمت نام پروژه را می نویسیم.

ابعاد: Width (طول، محور x) و height (عرض، محورy) را مشخص می کنیم. ( می توانیم برای اینکار واحد اندازه گیری مورد نظرمان را انتخاب کنیم. )

با انتخاب مستطیل عمودی پروژه عمودی و با انتخاب مستطیل افقی پروژه افقی می شود.

تراکم : گزینه ی بعدی resolution است که واحد آن dpi ( مخفف dot per inch به معنی نقطه در اینچ ) می باشد. بهترین اندازه برای کار های چاپی ۳۰۰ است و برای سایر تصاویر که تنها در مانیتور نمایش داده می شوند ۷۰ نیز کفایت می کند.

Color mode : اگر کارتان چاپی است از کالر مود CMYK و اگر تنها در مانیتور است از RGB استفاده کنید.

Background Contents : در صورتی که قصد دارید کار نهایی شما دارای پس زمینه ی سفید باشد گزینه ی، white اگر می خواهید سیاه باشد black، اگر می خواهید رنگ دیگری داشته باشد custom و اگر می خواهید بکگراند نداشته باشد گزینه ی transparent را انتخاب کنید.

اگر می خواهید یک عکس بکگراندتان باشد transparent را انتخاب کنید و بعدا عکس را در پروژه باز کنید، آن عکس به صورت اتومات به عنوان بکگراند شما انتخاب می شود.

اضافه کردن عکسی به عکس دیگر، تغییر سایز عکس و برش عکس :


حال در این قسمت از آموزش برنامه فتوشاپ ابتدا عکس هایی را که می خواهید باهم در یک تصویر قرار دهید در فوتوشاپ باز کنید. ( file > open )

عکس ها در تب های مختلف باز می شوند. فرض کنید می خواهید عکس ۲ را روی عکس ۱ قرار دهید برای اینکار داخل تبی که متعلق به عکس ۲ می باشد بروید و آن را درگ کنید و به سمت تبی که متعلق به عکس ۱ می باشد ببرید و آن را روی عکس ۱ بکشید و ماوس را رها کنید؛ حالا عکس ۲ روی عکس ۱ قرار گرفته است.

برای تغییر سایز عکس، ابتدا روی آن عکس کلیک کنید تا سلکت شود و بعد از تب edit وارد transform شوید و scale را انتخاب کنید، حالا عکس وارد حالت تغییر سایز می شود، با استفاده از مربع های کوچکی که دور تا دور عکس به وجود آمده اند سایز عکستان را می توانید تغییر دهید.

هرگاه خواستید تا از حالت تغییر سایز خارج شود و تغییراتی که روی عکس اعمال کرده اید سیو شود enter را بزنید.

برای برش قسمتی از یک تصویر از ابزار rectangular marquee استفاده می کنیم که شیوه ی استفاده از آن در قسمت ابزار اولیه فوتوشاپ توضیح داده شده است.

اگر می خواهید عکس را کامل کراپ کنید ( امکان crop در سایز های مختلف وجود دارد ) یا با اشکال مختلف عکس را برش بزنید از این پنل می توانید نوع برش را مشخص کنید.

لایه ها ( layers) و اصلاحات اتوماتیک رنگ :


در این بخش از دوره آموزش فتوشاپ یاد می گیریم که لایه ها به چه صورت عمل می کنند و چگونه با استفاده از فوتوشاپ نور و رنگ عکس ها را ادیت می کنیم.

لایه لایه بودن پروژه ها در فتوشاپ یکی از مهم ترین امکانات این نرم افزار است ؛ این ویژگی امکان این را به ما می دهد که بتوان به ویرایش بخشی از تصویر بدون آسیب زدن به سایر بخش ها پرداخت.

مدیریت لایه ها در فتوشاپ از طریق پنل layers صورت می گیرد.

اگر پنلی برای شما فعال نبود، تمامی پنل های فتوشاپ را می توان از طریق منوی فتوشاپ و گزینه ی window فراخوانی کرد. پنل های فراخوانی شده در کنار نام خود در منوی آبشاری یک تیک دارند.
با کلیک بر روی آیکون + که در پایین پنل لایه ها وجود دارد، یک لایه ی جدید تشکیل می شود. هر لایه ای را که می خواهیم فعال (انتخاب) کنیم کافیست یکبار روی آن کلیک کنیم و اگر دو بار رو نام آن کلیک کنیم می توانیم نام آن لایه را تغییر دهیم.

در این بخش از دوره آموزش فتوشاپ برتر آموز اگر می خواهید روی چند لایه همزمان تغییراتی ایجاد نمایید لایه های مورد نظرتان را انتخاب کنید ( کلید ctrl را بگیرید و روی لایه هایی که می خواهید باهم انتخاب شوند کلیک کنید. ) و رو آیکون فولدر ( آیکون سمت چپ + ) بزنید تا آن لایه ها را در یک گروه قرار دهید.

روش دیگری برای گروه بندی لایه ها این است که ابتدا روی آیکون فولدر بزنید و یک گروه خالی بسازید، سپس لایه های مورد نظرتان را داخل گروه drag کنید.

اگر می خواهید لایه ها را مجددا به حالت قبل برگردانید (آنگروپ کنید) روی علامت سطل زباله بزنید و بعد گزینه ی group only را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که اگر group and contents را بزنید محتوای داخل گروه هم پاک می شود.

Auto tone ، اصلاح رنگ تصویر:


از آدرس file > open عکس مورد نظرتان را انتخاب کنید.

به صورت اتومات وقتی اولین عکس یک پروژه را انتخاب می کنید نام لایه ی آن background می شود و قفل می شود ( قابلیت حرکت دادن ندارد )

روی عکس در قسمت لایه ها راست کلیک کنید و duplicate layer را بزنید برای لایه ی جدید یک اسم انتخاب کنید. حالا لایه را انتخاب کنید و سپس از قسمت image روی auto tone بزنید و می بینید که رنگ های تصویر شما به شکل قابل توجهی ارتقا میابند.

اگر می خواهید حالت auto tone شده را از روی عکس بردارید، می توانید با دیلیت (آن را انتخاب کنید و دکمه ی del کیبورد را بزنید) کردن آن لایه و یا با کلیک کردن روی علامتی چشمی که در گوشه ی لایه وجود دارد این کار را انجام دهید.

هر لایه ای که در لیست لایه ها بالاتر است در تصویر نیز روی لایه های قبلی قرار می گیرد. یعنی ترتیب نمایش لایه ها از بالا به پایین لیست می باشد.

Auto contrast ، اصلاح تضاد های رنگی


در این بخش از آموزش فتوشاپ مجددا مانند مرحله ی قبل یک لایه ی اصلی را کپی کنید و از همان قسمت image گزینه ی auto contrast را انتخاب کنید.

*می توانید برای اینکه دقیق تر ببینید که این کار چه تغییری در رنگ های عکس ایجاد می کند لایه ی auto tone شده را invisible ( غیر قابل دیدن ) کنید.

  • با جا به جا کردن لایه ها (لایه ی مورد نظرتان را در قسمتی از لیست که می خواهید دِرَگ کنید) در لیست خودتان امتحان کنید و مشاهده کنید که هر کدام از حالت های مختلف چه تغییراتی را به وجود می آورند و با استفاده خلاقیت و سلیقه ی خودتان کیفیت عکستان را بالا ببرید.

توجه داشته باشید که فتوشاپ به شما اجازه نمی دهد این عکس ها را به صورت jpeg ذخیره کنید، پس ابتدا لایه ها را ادغام کنید و سپس سیو کنید

تنظیم سایه ها ( کار با histogram) :


تنظیم سایه ها در درواقع یعنی ایجاد تغییرات در میزان تیرگی یا روشنی رنگ های سیاه و سفید موجود در عکس.

برای این کار ابتدا در پنل لایه ها که در سمت راست صفحه قرار دارد سربرگ adjustment را باز کنید و سپس روی گزینه ی levels بزنید.

درست در زیر هیستوگرامی که باز شده است سه فلش کوچک می توان دید.

فلش سمت چپ را اگر به سمت راست بکشید مشاهده خواهید کرد که قسمت های تیره ی تصویر شما تیره می شوند و تمرکز سایه ها رو سایه های تیره می رود.

با کشیدن فلش سمت راست به سمت چپ قسمت های روشن عکس روشن تر می شوند.

فلشی که در وسط هیستوگرام قرار دارد را اگر جا به جا کنید تعادلی میان تیرگی ها و روشنی های عکس شما ایجاد می کند.

برای تنظیم سایه ی عکس فلش وسط کاربردی تر است و می تواند شما را به نتیجه ی بهتری برساند

تنظیمات Adjustments


پنل Adjustments در واقع تنظیماتی است که با استافده از آن ها می توانید تغییرات را بر روی تصویر ایجاد کنید. شما وقتی یک تغییری در Adjustments ایجاد می کنید، در قالب یک لایه جدید اعمال می شود. همانطور که می دانید لایه ها به صورت کلی دو نوع هستند، یکی خود لایه و دیگری تغییراتی است که تحت عنوان یک ماسک یا لایه جدید به پنل لایه ها افزوده می شود.

در پنل Adjustments قابلیت های مختلفی برای بهبود و اصلاح تصویر وجود دارد و در ادامه به بررسی تعدادی از این قابلیت ها می پردازیم تا با این آپشن فوق العاده در آموزش فتوشاپ کاملا آشنا شوید.

Brightness‌/‌Contrast : از این قابلیت برای تغییر در کنتراست نور و تصویر استفاده می شود.پس از اینکه این قابلیت برای شما باز شود، فقط کافی است نشانگر موس را بر روی مکان مورد نظر به سمت راست یا چپ بکشید و تغییرات را مشاهده کنید.
Level : برای تنظیم نور در تصویر است. سه حالت روشن، تیره و خاکستری موجود است که می توانید با توجه به نوع تصویری که می خواهید به دست بیاورید، آن را تغییر دهید.
Curves : در این تنظملت ۱۶ سطح از روشنایی وجود دارد که شما هر کدام از آن ها را بخواهید می توانید برای سطح روشنایی تصویر انتخاب کنید.
Exposure : این قسمت به منظور تنظیمات پیشرفته نور است و می توان از طریق آن عکس های HDR ایجاد کرد.
Black & White: همانطور که از اسم آن مشخص است، به منظور سیاه و سفید کردن تصویر مورد استفاده قرار می گیرد و شما می توانید با استفاده از آن، عکس های باکیفیت بهتر به دست آورید

تنظیمات مربوط به Color Channels


درک کانال های رنگی و توانایی تغییر در آن ها امری است که با یادگیری آن می توانید بهترین رنگ ها را برای عکس های خود انتخاب کنید و آن را تغییر دهید. مهمترین رنگی که مورد استفاده است، رنگ RGB است که به صورت متداول از همین کانال رنگی استفاده می شود.

مانیتور شما، فکس و پرینتر تماما بر پایه RGB هستند و شما می توانید آن را با استفاده از آن، خروجی عکس را مشاهده کنید. اما در فتوشاپ، پایه رنگی بر اساس خاکستری است و می توانید غلظت رنگی را بر اساس آن مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *